Uitslag Fortuna Sittard - AZ

AZ is goed uit de winterstop gekomen. De Alkmaarders boekten bij Fortuna Sittard een 1-2 overwinning.

Na een klein kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Beukema onderschepte de bal en speelde vervolgens Wijndal aan. Die slingerde de bal voor het doel en de doorgelopen Beukema kopte de bal bij de tweede paal binnen. In het vervolg kreeg AZ geen echte kansen meer. In de 35e minuut was er wel een grote kans voor Fortuna. Uit een corner kopte Flemming echter tegen de lat.

AZ verdubbelde de voorsprong in de 61e minuut door geklungel in de defensie van Fortuna. Door slordig balverlies kan De Wit de bal doortikken naar Sugawara die vervolgens eenvoudig de 0-2 maakte. Daarna leek de wedstrijd gespeeld en was er voor de bezoekers geen vuiltje meer aan de lucht en was Beukema nog dicht bij de 0-3. Vijf minuten voor tijd werd het echter toch nog spannend toen Fortuna op 1-2 kwam. Rienstra schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het Alkmaarse doel. Twee minuten later was het bijna 2-2 maar het schot van Noslin ging van dichtbij naast.

Fortuna Sittard

1 - 2

AZ

85' Rienstra    14' Beukema