BraziliŰ: rotsmuur brokkelt af en valt op rondvaartboten, 7 doden en tientallen vermisten

Een tragisch ongeval in Brazilië. Bij Lake Furnas in het zuidoosten van het land kwam een rotswand plotseling los en viel op verschillende boten. Zeker zeven mensen komen om het leven en tientallen worden nog vermist.

Een afbrokkelende rotswand heeft tientallen toeristen bedolven op een meer in het zuidoosten van Brazilië. Zeker zeven mensen zijn omgekomen, drie worden nog vermist, zo maakte de brandweer in de deelstaat Minas Gerais bekend. 32 mensen raakten gewond bij het ongeval toen duizenden kilo's stenen vielen op rondvaartbootjes met toeristen op het populaire Furnas-meer. Volgens de brandweer zijn twee boten tot zinken gebracht. In eerste instantie meldden de autoriteiten zes doden en spraken over 20 vermisten.

Dramatische beelden die op sociale netwerken werden gedeeld, toonden het moment waarop de rots losraakte en op de boten viel. Passagiers van andere boten raakten in paniek. Andere video's toonden hoe mensen kort voor de ramp anderen waarschuwden voor vallende stenen en de inzittenden van de boten vroegen om weg te gaan bij de rotswand.

Negen van de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, zo maakte de brandweer bekend, die ter plaatse was met een duikeenheid. Om veiligheidsredenen moet het zoeken 's nachts worden onderbroken en de volgende dag worden voortgezet. Het aantal vermiste personen werd geschat op basis van "getuigenissen, toeristenbureaus en familieleden", zei kolonel Edgard Estevo da Silva van de brandweer. De Braziliaanse marine, die ook deelnam aan de reddingsoperatie, kondigde aan een onderzoek in te stellen om de oorzaken van het ongeval te achterhalen.

Volgens de brandweer waren de hevige regens, die de afgelopen dagen in het zuidoosten van Brazilië waren gevallen, gunstig voor het ongeval. Het meer van Furnas ligt op ongeveer 300 kilometer van Belo Horizonte en wordt ook wel de "Zee van Minas" genoemd. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege het glinsterende groene water en de spectaculaire rotswanden.