Tien grootste rijkaards ter wereld werden in 2021 nog eens 400 miljard dollar rijker
De tien rijkste mensen ter wereld werden het afgelopen jaar nog eens 402 miljard dollar (354 miljard euro) rijker, zo blijkt uit het miljardairslijstje van Bloomberg. Met een vermogen van 277 miljard dollar (244 miljard euro) blijft Tesla-topman Elon Musk de rijkste man ter wereld. Acht van de tien rijkste mensen ter wereld zijn werkzaam in de technologiesector. Meer hierover bij de Gelderlander.
Musk begon 2021 met een vermogen van 156 miljard dollar. Aan het eind van het jaar was hij 121 miljard dollar rijker.
De voormalige CEO van Amazon, Jeff Bezos, start 2022 met een vermogen van 190 miljard dollar, dat is 4,5 miljard dollar meer dan vorig jaar.
De enige Europeaan in deze top 10 is de Fransman Bernard Arnault, de topman van luxeconcern LVMH, dat eigenaar is van modemerken als Louis Vuitton en dranken als het cognacmerk Hennessy en het champagnemerk Moët & Chandon. Zijn vermogen groeide in 2021 met 61 miljard dollar tot 176 miljard dollar bij de start van 2022.
Beurswaarde ontstaat omdat mensen een aandeel willen kopen (vraag en aanbod). Zodra diezelfde mensen zien dat jij die aandelen belast op basis van niet gerealiseerd inkomen (beurswaarde) denken zij "wie garandeert mij dat ze dat bij mij niet doen?" en vervolgens "dan koop ik aandelen van andere bedrijven of van bedrijven in landen die niet belasten op basis van niet gerealiseerd inkomen". Het resultaat van jouw "oplossing" is dat aandeelhouders van andere bedrijven of aandeelhouders in andere landen extreem vermogend worden terwijl jij bezig bent de economie in je eigen land te slopen.
En zelfs als mensen zoals Bezos en Musk vrijwillig aandelen zouden gaan verkopen om de door jouw gewenste belasting te betalen, dan nog gaat ze dat nooit lukken. Waarom? Omdat ze de markt overspoelen met aanbod waardoor de beurswaarde daalt. Tegen de tijd dat ze 10% van hun aandelen hebben verkocht is de overgebleven 90% minder dan de helft waard van de oorspronkelijke beurswaarde. Ze kunnen die overgebleven 90% dus nooit verkopen tegen het bedrag waarover jij wil dat ze belasting betalen. Dat bedrag (de beurswaarde) was namelijk een momentopname, maar dat snap jij niet.
En als ze hun aandelen verkopen op een manier waardoor ze de markt niet overspoelen met aanbod (en de beurswaarde dus niet teveel zakt), dan kunnen ze in één boekjaar nooit genoeg aandelen verkopen om jouw belasting te betalen over de waardevermeerdering van hun aandelen in datzelfde boekjaar. En let wel, ondertussen kan de waarde van hun overgebleven aandelen wederom toenemen waardoor mensen zoals jij opnieuw gaan klagen dat ze te weinig belasting betalen... terwijl ze nog bezig zijn met aandelen verkopen om jouw belasting te betalen over het voorgaande boekjaar.
Ik: 'Ik heb het uitgebreid uitgelged'
Jij: 'Nietes'
Maar goed, zoals ik al eerder zei: parels voor de zwijnen.
Ik leef gewoon niet in een fantasiewereld, dat is wat anders.
Goed zo, langzaam begin je te begrijpen dat niet iedereen ongelukkig is met z'n baan en met z'n leven. Je projecteert je eigen onvrede op mensen die zich niet laten leiden door jaloezie en mensen die zich niet blindstaren op hypothetisch vermogen. En je kunt wel je jaloezie wel vermommen als opkomen voor de armen, maar die mensen zijn niet arm omdat Elon Musk hypothetisch 200 miljard waard is.
foto
Nogmaals: ik begrijp best dat jij ervan overtuigd bent dat het niet kan.
Maar dat is JOUW beperking.
Ik hoef geen oplossingen te bedenken voor jouw problemen. Jouw probleem jouw bewijslast.
En dan net doen of ze de wereld helpen...
Ok, ja prima, dat kun je dan zien als een soort salaris voor al dat opknapwerk.
Maar als je het geld wat je overhoudt op een spaarrekening zet, dan gaat de koopkracht daarvan langzaam maar zeker in rook op.
3...4..5 % inflatie...
Als het 'maar' 3% is de komende 10 jaar ben je gewoon 40% van je spaargeld kwijt.
Ben benieuwd wat de goudkoers gaat doen dit jaar....
Ik ben vooral benieuwd naar de Bitcoin koers over 5 a 10 jaar
Ik denk dat de meerderheid niet eens begrijpt dat ze het beter zouden kunnen hebben dan ze het nu hebben, zelfs als ze het nu best 'goed' hebben. We vinden het nog steeds normaal om 36-40 uur te werken terwijl we nu per persoon het hondervoudige produceren van vroeger. Ik denk dat mensen niet door hebben dat ze ook best 20 uurtjes zouden kunnen werken en het dan vrijwel net zo goed zouden kunnen hebben als ze het nu hebben.
Ik denk dat de meerderheid in angst leeft. Economische verandering? Nee dan stort alles in elkaar en raak ik alles kwijt wat ik hebt ! Mijn huis, mijn eten, mijn pensioen, mijn zorg. Nee nee, niks veranderen want alles wordt al afgebroken, de grootste angst is dat we het laatste beetje wat we hebben ook nog gaan verliezen !
Ik denk dat de meerderheid apathisch is. Er is natuurlijk een reden dat het 'normaal' is dat mensen 40 uur per week werken. Wat werd er gezegd? 8 uur slaap, 8 uur werken, 8 uur voor jezelf !
De realiteit is 7 uur slapen, altijd net te weinig, halfgaar gerushed ontbijten, in die auto naar je werk, eerste anderhalf uur ben je al kwijt. Dan 8.5 uur werken, soms half uurtje extra want dat is blijkbaar normaal. Dan weer in die auto terug maar voor je eindelijk relaxed op de bank zit ben je ook weer 1.5 uur verder. Dus eigenlijk ben je 11-12 uur per dag bezig met werk. En heb je 5-6 uurtjes om leuke dingen te doen, maar als het te leuk is moet je je forceren naar bed te gaan anders haal je die 7 uur slaap niet eens.
De enige manier om zo'n debiel systeem in stand te houden is door apathisch te worden want als je er over na zou gaan denken maak je jezelf helemaal gek.
Dus mensen denken er niet over na. 'Dit is normaal'.
Ik ken niemand die dit systeem 'prima' vind.
Maar je hebt gelijk: ik ken eigenlijk ook niemand die er iets aan zou willen doen
Of heb je die eerdere fase van ontwikkeling nooit verlaten? Dat kan natuurlijk ook.
[ Bericht gewijzigd door dikkeder op maandag 10 januari 2022 @ 17:28 ]
Ik verdiep me al jaren in Bitcoin en ben 'om', Bitcoin is het nieuwe goud. Gaat niet zozeer om ultra rijk worden maar om financiële soevereiniteit. Ik wil geen geld dat door een ander ongelimiteerd bijgeprint kan worden waardoor de waarde van mijn spaarcentjes in rook opgaat.
Bitcoin is een hedge tegen het establishment, tegen het monopolie van de banken. De fiat scam heeft lang genoeg geduurd, het is tijd voor plan B.
En hoe stabiel is een economisch systeem wat ingaat tegen het belang van overheid en het grote geld?
Das toch een kwestie van tijd voor het verboden of kapotgereguleerd wordt?
BC is hard op weg om de 'munt' van terroristen en fascisten te worden. Weer een reden voor het 'establishment' om het te verbieden of onmogelijk te maken er mee te handelen.
Ik zie het niet...
Zolang mensen nog op de Republikeinen blijven stemmen, zolang mensen nog op de VVD blijven stemmen, zolang mensen nog massaal (vrijwllig of onvrijwillig) het kapitalisme aan blijven hangen is er denk ik geen ruimte voor BC.
Ik zie het niet gebeuren dat het een compleet losstaand economisch systeem zal worden, los van dollar, euro, yen en ga zo maar door.
En zolang het niet 100% losstaand is zal er altijd interactie moeten zijn om de BC te wisselen tegen 'echt geld' zoals de dollar/euro etc. En ik denk dat ze dat gewoon onmogelijk gaan maken.
Dus dan heb je een Bitcoin waar niets meer tegenover staat. Nu staat er nog een dollar/euro tegenover. Maar als ze die interactie verbieden .... wat is een BC dan nog behalve een hash of cijfertje waar je niks meer mee kan?
Ik denk dat crypto's met de grond gelijk zullen worden gemaakt op het moment dat crypto's voor procenten verantwoordelijk zijn voor de inflatie. Op het moment dat overheden en banken er achter komen dat BC verantwoordelijk is voor ehhhh... 5% inflatie of zo, is het klaar. Dan wordt BC gewoon verboden om het 'oude' systeem ins tand te houden. En ik zou niet weten hoe gewone mensen zoals jij en ik tegen de 'establishment' kunnen vechten op dat gebied. Ik zie het gewoon echt niet...
Het mooie van een UvA uitkering is dat je onbeperkt spaargeld mag hebben en ook gewoon een eigen huis. Ik geloof niet in pensioen. Als je geld wil hebben rond die strijd dan kun je beter zelf daarvoor sparen en niet afhankelijk worden van wat ze je tegen die tijd nog geven.
Hoezo staat er fiat tegenover. Je kan toch ook goud of broden of arbeid tegen bitcoins verhandelen?
Wat staat er tegenover goud?
En wat staat er tegenover euro's, dollars, enzovoort?
Je zou je beter kunnen afvragen: hoe stabiel is een economisch systeem dat ingaat tegen het belang van de grote massa, de werkenden, de overgrote meerderheid van normale mensen, de ruggengraat van de maatschappij.
Hoe kom je hierbij?
Dit zijn sprookjes die door banken en overheidsgezinde media worden verspreid.
Is internet ook hard op weg om het communicatiemiddel van terroristen en fascisten te worden?
Hoezo moet het compleet los staan. Hoezo moet je BTC kunnen inwisselen tegen 'echt' geld (ik vind persoonlijk de Bitcoin echter geld dan de euro of dollar).
Het kan ook gewoon naast elkaar bestaan, net als cash en digitaal nu. Ik zie Bitcoin ook als een soort digitale cash.
Mensen kunnen zich laten betalen in euro's of in bitcoins. En als ze die bitcoins ergens anders ook weer kunnen uitgeven is dat inwisselen steeds minder belangrijk.
Een euro of een dollar is ook alleen een cijfertje. Er staat niets tegenover. Een euro of dollar is nergens door gedekt. Het is gebakken lucht.
Hoe meer mensen dat doorkrijgen, hoe meer mensen zich liever laten betalen in geld dat niet zomaar kan worden bijgeprint.
Maar hoe is dit allemaal anders voor goud of zilver dan voor BTC?
Wat bedoel je precies met "staat tegenover" :?
Hoezo staat er fiat tegenover. Je kan toch ook goud of broden of arbeid tegen bitcoins verhandelen?
Wat staat er tegenover goud?
En wat staat er tegenover euro's, dollars, enzovoort?
Goud is een fysiek iets. Dus geen fiat.
Fiat 'geld' zoals euro's of bitcoins bestaan niet fysiek.
Als de economie in de EU crashed en ik heb goud kan ik simpel gezegd met mijn goudblokken naar de USA en ben dan 'even rijk' als ik vroeger in de EU was voor de crash. Ook al staat de Euro op nul.
Als een amerikaan geen dollars heeft maar blokken goud en de dollar crashed kan ie met die goudblokken naar china en is daar dan 'even rijk' als ie was voor de dollar-crash. Goud zal nooit hyper-inflatie hebben waardoor de waarde van goud naar 0 gaat. Dat is het verschil tussen goud en fiat geld zoals BC/Euro/Dollar.
Je zou je beter kunnen afvragen: hoe stabiel is een economisch systeem dat ingaat tegen het belang van de grote massa, de werkenden, de overgrote meerderheid van normale mensen, de ruggengraat van de maatschappij.
100% stabiel.
Het gaat in dat economisch systeem namelijk totaal niet over de grote massa of de maatschappij.
Het gaat alleen over dat economische systeem. De massa staat in dienst van dat systeem, niet andersom.
Je ziet het bij elke crash.
Bij elke crash van het systeem zou het normaal moeten zijn dat het volk op #1 staat en geholpen wordt.
In de praktijk is het echter zo dat het systeem op #1 staat en geholpen wordt ten koste van de massa/volk.
Ken je de term 'austerity' ? In principe betekent het dat de rekening van de crash bij de gewone burgers, de massa komt.
Voorbeeld: bankencrash 2008. Banken wisten dat het systeem onhoudbaar was. Al jaren. Dat de winsten eigenlijk onmogelijk waren. Komt de crash...
Hoeveel mensen zijn de gevangenis in gegaan? Eentje volgens mij, die Bernie Madoff of zoiets. De rest heeft tientallen jaren lopen roven en heeft alles mogen houden wat ze geplundert hebben.
De rekening van de 2008 crash is vervolgens bij jou en mij terecht gekomen. Onze pensioenleeftijd staat op 70 omdat met ons pensioengeld de rekening is betaald.
Ons ontslagrecht is versoepeld omdat daarmee de rekening van de 2008 crash is betaald.
De geldpersen staan nu 24/7 aan om de rekening uit 2008 te betalen en die 5% inflatie komt bij jou en mij terecht want mijn loonsverhoging was 1.3% of zoiets dus feitelijk is mijn arbeid, waar ik me kapot voor moet werken, 3.7% minder waard geworden.
Het systeem is 100% stabiel. Want mensen blijven Republikeins stemmen, blijven VVD stemmen, blijven gewoon tegen hun eigen belangen stemmen waardoor dit debiele systeem gewoon in stand blijft alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Vraag jezelf eens af: wat is er nou eigenlijk verandert sinds 2008? Helemaal niets toch?
De rijken zijn ultra giga veel rijker geworden en wij steeds een beetje armer, en thats it.
100% stabiel ondanks alle 'crashes'.
:? Hoe kom je hierbij?
Dit zijn sprookjes die door banken en overheidsgezinde media worden verspreid.
Is internet ook hard op weg om het communicatiemiddel van terroristen en fascisten te worden?
Het zijn mensen zoals Richard Spencer zelf en allerlei terroristische organisaties die tegenwoordig alles in BC doen.
Banken en regeringen zijn natuurlijk keihard bezig om al het cash geld uit de wereld te krijgen en alles om te zetten in cijfertjes. En die geldstromen zijn dan relatief makkelijk te volgen.
Hoe gaat een crimineel, terrorist of wat dan ook nog zijn vermogen omzetten in gebruiksgoederen of services?
Dat kan straks alleen nog met crypto.
Het is een natuurlijk proces.
En over 10-20 jaar is het 'normale' geld denk ik massaal omgezet in cijfertjes. Heeft niemand nog cash. Kun... (mag?) je nergens meer cash betalen. En op dat moment gaan ze crypto gewoon verbieden. En op het moment dat je crypto niet meer kunt omzetten naar bruikbaar valuta is het voor de gewone mens onbruikbaar maar voor criminelen en zo misschien nog wel bruikbaar.
Maar goed zo denk ik dat 'het grote geld' met het probleem genaamd 'crypto' om zal gaan.
Want crypto is natuurlijk wel een een van DE grootste bedreigingen voor het huidige oude systeem.
Toch?
Hoezo moet het compleet los staan. Hoezo moet je BTC kunnen inwisselen tegen 'echt' geld (ik vind persoonlijk de Bitcoin echter geld dan de euro of dollar).
Jamaar op een bepaald moment zul je het moeten gaan omzetten.
Stel je bent bitcoinmiljonair. Fantastisch!
Ga je naar de Ferrari handelaar, koop je een Ferrari.
Als die Ferrairhandelaar jouw BC accepteert is het prima. Maaaarrr... ik heb het vermoeden dat overheden dat gewoon om zeep gaan helpen. Dat bedrijven hun belastingen moeten betalen in Euro's en dat ze dus eigenlijk niks hebben aan BC. Op het moment dat je iets koopt met BC leg je het risico van de omwisseling van BC naar Euro neer bij de Ferrarihandelaar. En ik denk dat die door de overheid zo onder druk gaat worden gezet dat ie BC niet meer accepteert.
Dus als je dan met BC een Ferrari wil kopen zegt ie: nee, eerst omzetten naar Euro's en kom dan maar langs.
Of je bent dus BC miljonair. Je wil lekker gaan rentenieren. Wil je huis kopen. Maar die kun je niet betalen met BC.
Je wil een privee-kok die elke dag voor je kookt. Die moet je betalen in euro's die accepteert geen BC.
Dus je blijft elke keer met die omwisseling zitten.
Ik zie Bitcoin ook als een soort digitale cash.
Ja ik ook, maar China heeft alle handel in BC verboden. Dus in China is een BC 'niks meer waard'. BEhalve dan op de illegale markt waar het misschien wel meer waard is geworden. Maar als je in China legale dingen wil doen met BC kan dat gewoon niet meer want de overheid heeft het verboden.
En ik denk dat het een kwestie van tijd is voor andere overheden dat ook gaan doen. En wat heb je dan nog aan je BC als je em niet meer kunt inwisselen voor goederen/services?
Een euro of een dollar is ook alleen een cijfertje. Er staat niets tegenover. Een euro of dollar is nergens door gedekt. Het is gebakken lucht.
Ja. Met het verschil dat euro's in handen zijn van de gevestigde order die, en dit is heeeeeel belangrijk: de wetten bepalen.
Euro is maar een cijfertje maar de overheid zegt: dit is een legaal betaalmiddel.
BC is vinden wij als overheid illegaal dus eehhh we gaan het verbieden.
En wat doe je dan als BC miljonair? Daar kun je toch niets tegen doen? Heb je miljoenen BC in je wallett maar je kunt er niks meer mee want die idioten in Den Haag of Brussel hebben verboden om BC in te wisselen voor Euro's.
En die kans acht ik vrij groot want BC is nu eenmaal een bedreiging voor de gevestigde orde, toch?
Maar hoe is dit allemaal anders voor goud of zilver dan voor BTC?
Goud en zilver zijn fysieke producten en geen fiat.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken