Rechtbank heft voogdij over Britney Spears op

Popzangeres Britney Spears heeft na 13 jaar onder voogdij haar vrijheid herwonnen. Rechter Brenda Penny heeft tijdens een hoorzitting gehoor gegeven aan een verzoek van de advocaten van de zangeres om de voogdij door haar vader op te heffen. 

Spears advocaat Mathew Rosengart sprak na de zitting voor de rechtbank van een "belangrijke dag". Vanaf vrijdag is Spears een vrije vrouw die nu haar eigen leven kan bepalen. De rechter hief alle voogdijvereisten op. Rosengart herhaalde eerdere aantijgingen tegen de vader van de zanger. Jamie Spears heeft zichzelf verrijkt uit het miljoenenvermogen van zijn dochter. De beslissing is nu aan Britney Spears of ze juridische stappen wil ondernemen tegen haar vader. Het vermogen van de zangeres wordt geschat op ongeveer $ 60 miljoen.

"Er is vandaag geschiedenis geschreven"
Eind september had de rechter de vader van Spears al afgezet als voogd van de zangeres en een vervanger aangesteld. Jamie Spears is sinds 2008 de voogd van zijn dochter nadat de zanger mentaal instortte door persoonlijke en professionele problemen.

Tijdens rechtszittingen in juni en juli viel de zangeres haar vader af middels emotionele toespraken en beschuldigde haar familie en verzorgers ervan dat zij haar leven beheersten en zich daarmee verrijkten. Spears' verloofde, Sam Asghari, reageerde door kort na de uitspraak van de rechter "Freedom" op Instagram te plaatsen. "Vandaag is geschiedenis geschreven. Britney is vrij!", schreef hij aan een emoji met een rood hart.

Honderden fans van de zanger hadden zich verzameld voor het gerechtsgebouw in Los Angeles. De beweging "Free Britney" vierde de overwinning met luid gejuich.