Verstappen: "Weer kan de prestaties behoorlijk beÔnvloeden in BraziliŽ"

Na de overwinning in Mexico staat komend weekend alweer de Grand Prix van Brazilië op het programma voor Max Verstappen. Na de uiterst succesvolle race voor het Red Bull-team is de Nederlander voorzichtig met zijn verwachtingen voor de baan die toch als gunstig voor ze gezien wordt.

"Vooruitkijkend op Brazilië is het lastig te voorspellen hoe competitief we zullen zijn. In 2019 wonnen we de race, maar het was een spannende strijd tot het einde en ik verwacht dit jaar weer iets soortgelijks. Laten we afwachten wat de weersvoorspelling gaat zijn, want dat kan de prestaties behoorlijk beïnvloeden. Dit weekend is er ook een sprintrace. Ik heb de andere keren goed gepresteerd in de sprintrace, maar had dan slechte raceresultaten, dus laten we proberen dat om te draaien", zo blikt de Red Bull-coureur, lezen we op Verstappen.nl.

Uiteraard was er alle reden om ook nog even terug te blikken op de Grand Prix van Mexico. "Het was heel lekker om in Mexico te winnen. Als team had het bijna niet beter kunnen verlopen voor ons. Het was geweldig om Checo naast me op het podium te hebben en dat is wat we willen, we moeten blijven pushen. Ik had echt niet verwacht dat de kwalificatie zo zou verlopen, maar ik heb altijd geweten dat de auto goed zou zijn in de race. We hadden een snelheidsvoordeel en dat kon ik tot het einde van de race volhouden", aldus Verstappen.

Het goede resultaat voor Red Bull Racing in Mexico-Stad bracht het team weer helemaal terug in de strijd om de constructeurstitel. "Het zou veel betekenen voor Red Bull om dat te winnen. We werken natuurlijk hard voor beide kampioenschappen, dus het was geweldig om die punten in Mexico te pakken. Checo gaat erg goed de laatste races. Voorlopig bekijken we het per race en we moeten gewoon blijven pushen", aldus de leider in de WK-stand.