Verstappen: "Het was een goede dag"

Op een stoffig circuit in Mexico-Stad beleefde Max Verstappen een goede eerste dag van het raceweekend van de Grand Prix van Mexico. De Nederlander was de snelste van de dag en wat tevreden over de vooruitgang die hij kon boeken met de afstelling van zijn Red Bull-bolide.

"Ja, wel goed, tijdens de eerste training was de baan nog best wel vies, maar over het algemeen heb ik best wel een goed gevoel in de auto. We hebben nog een paar dingetjes geprobeerd gedurende die sessie. Daarna hebben we in FP2 weer wat dingetjes aangepast aan de auto en het ging weer wat beter. Het was een goede dag", zo liet Verstappen weten in gesprek met Olav Mol voor ZiggoSport.

De Nederlander merkte dat de baan opvallend vies was. "Niemand heeft de baan schoongemaakt volgens mij", zo constateerde hij, lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur reageerde ook op de woorden van Honda dat het team dit weekend met een speciale motorafstelling zal race. "Dat is gewoon voor de hoogte, dat heeft elke motor, daarvoor moet je aanpassingen doen." Zelf merkt de koploper in het WK ook wel dat er dit weekend op hoogte geraced wordt. "Als je de trap oploopt, maar niet in de auto. En dat is puur omdat er ook minder grip is en dat balanceert zich dan uit."

Verstappen lijkt er qua bandenkeuze voor Q2 wel uit te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid kiest hij voor de gele band. "Ja, hij zag er niet verkeerd uit in ieder geval, en we zijn best wel wat sneller dan de teams achter ons. Hopelijk is dat ook zaterdag zo."