Philipsen duidelijk de snelste in Eschborn-Frankfurt

Jasper Philipsen heeft de Duitse WorldTour-wedstrijd Eschborn-Frankfurt op zijn naam geschreven. De snelle Belg van Alpecin-Fenix was in de sprint te snel voor John Degekolb en Alexander Kristoff.

Een week voor het WK stond in Duitsland nog een WorldTour-wedstrijd op het programma. Traditioneel wordt de wedstrijd normaal gesproken op 1 mei verreden, maar door de coronamaatregelen kon die wedstrijd toen niet doorgaan en kreeg de Duitse wedstrijd een plekje in het najaar aangewezen. Eschborn-Frankfurt kon beschikken over een deelnemersveld met vooral veel snelle mannen aanwezig.

Vanuit de start zouden vijf renners de ruimte van het peloton krijgen en hun voorsprong liep snel op naar de zes minuten, maar in de huevelzone van de wedstrijd ging hun voorsprong hard naar beneden. Het ging snel in het peloton en meerdere renners moesten ook lossen onder meer Dylan Groenewegen. De Nederlandse sprinter zou ook niet meer bij het peloton aansluiten en kon een mooie klassering vergeten.

Andere sprinters wisten wel de huevelzone te overleven en konden ze zich gaan opmaken voor een sprint. Team BikeExchange probeerde de sprint aan te trekken voor Michael Matthews, maar in de straten van Frankfurt werd het een rommelige sprint die met overmacht werd gewonnen door de Belg Jasper Philipsen.