Van Gerwen boekt eerste toernooizege in 2021 na winst op Sherrock

Michael van Gerwen heeft zaterdag eindelijk zijn eerste toernooizege van 2021 binnen geharkt. De 32-jarige darter was in de finale van de Nordic Darts Masters te sterk voor Fallon Sherrock, die geschiedenis schreef door als eerste vrouw de eindstrijd van een televisietoernooi van de PDC te bereiken.

De 27-jarige Sherrock stond bij 6-3- en 7-5-voor en stond boven de 100 gemiddeld te gooien, maar daarna zakte het niveau van de Engelse wat en zag toch Van Gerwen er met de hoofdprijs vandoor gaan. Het werd 11-7 voor de Brabander. Hij eindigde met een gemiddelde van 98,4, terwijl Sherrock op 96,2 uitkwam.

Het is voor Van Gerwen zijn eerste titel sinds vorig jaar november, toen hij de beste was bij de Players Championship Finals. Dit jaar kwam de drievoudig wereldkampioen alleen tot twee finaleplaatsen bij een vloertoernooi. Sherrock brak eind 2019 door bij het grote publiek door als eerste vrouw een wedstrijd op het WK van de PDC te winnen. Ze won uiteindelijk geen Tourkaart en belandde buiten het zicht van de camera's. 

Bij de Nordic Darts Masters speelde Sherrock vrijdag haar eerste officiële partij sinds september vorig jaar. Sherrock won in de eerste ronde in Kopenhagen van de Deen Niels Heinsø (6-1) en kreeg zaterdag een vrije doortocht naar de halve finales doordat wereldkampioen Gerwyn Price zich moest afmelden met een elleboogblessure.

In haar halve finale tegen Dimitri Van den Bergh kwam 2-8 en 6-10 achter, maar ze gaf niet op. Haar Belgische tegenstander miste acht matchdarts, terwijl Sherrock koel bleef op de dubbels en met 11-10 won. In de finale moest ze uiteindelijk de titel laten aan Van Gerwen.

2021 Nordic Darts Masters - Kwartfinales
Fallon Sherrock Bye (Gerwyn Price withdrew)
Dimitri Van den Bergh 10-8 Gary Anderson
Jonny Clayton 10-3 Peter Wright
Michael van Gerwen 10-4 Madars Razma

Halve finales
Fallon Sherrock 11-10 Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen 11-7 Jonny Clayton

Finale
Michael van Gerwen 11-7 Fallon Sherrock