Golfer Van Driel stijgt naar zevende plek bij Dutch Open, Broberg leidt ruim

Golfer Darius van Driel is zaterdag na moving day van het Dutch Open de top tien ingestormd. De Zweed Kristoffer Broberg verbeterde opnieuw het baanrecord en is al bijna zeker van de winst.

Van Driel had in zijn derde omloop langs de achttien holes op Bernardus Golf in Cromvoirt 66 slagen nodig dit waren zes slagen onder par. Daarmee evenaarde de 32-jarige Nederlander zijn prestatie van vrijdag en steeg hij van de achttiende naar de zevende plaats. De nummer 336 van de wereld sloeg zaterdag één eagle, vijf birdies en maar één bogey. Hij staat op een totaal van 204 slagen, twaalf onder par. Zijn achterstand op de Deense nummer twee van het tussenklassement Marcus Helligkilde is slechts drie slagen.

Leider Broberg is wel ver uit zicht. De 35-jarige Zweed liet één eagle, tien birdies en één bogey noteren en kwam uit op een ronde van 61 slagen (-11). Een nieuw baanrecord. Een dag eerder had hij al samen met de Engelsman Richard Mansell op 64 slagen een baanrecord geslagen. Broberg staat acht slagen voor op Helligkilde. 

Sven Maurits was na twee dagen op de twaalfde plaats de beste Nederlander bij het Dutch Open, maar de golfer uit Meppel zakte ruim twintig plekken door een ronde 73 (+1). Maurits staat samen met landgenoten Philip Bootsma en Daan Huizing op de gedeelde 35e plaats met 210 slagen (-6). Rowin Carin (-5) is gedeeld 46e, Mike Toorop (-4) staat vijftigste, Nordin van Tilburg (-2) is de nummer 65, Lars van Meijel (-1) staat zeventigste en Koen Kouwenaar (+3) is 76e.

De derde ronde van het Dutch Open begon later wegens dichte mist in Cromvoirt. De eerste golfers sloegen pas om 10.25 uur hun eerste bal in plaats van iets voor achten. Zondag is de slotdag van de Dutch Open, dat zonder hoofdsponsor KLM de helft van zijn prijzenpot heeft moeten inleveren naar één miljoen euro voor het hele speelveld.