Van de Zandschulp en Griekspoor zetten Nederland op 2-0 in Davis Cup tegen Uruguay

Botic van de Zandschulp heeft het Nederlandse Davis Cup-team op 1-0 gezet tegen Uruguay. De revelatie van de US Open gaf tegen Francisco Llanes slechts drie games weg. Het werd 6-0 en 6-3.

De partij in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo duurde één uur en tien minuten. Van de Zandschulp is de mondiale nummer 62 na zijn verrassende zegereeks bij de US Open, die pas strandde in de kwartfinales tegen de latere winnaar Daniil Medvedev.

De onbekende Uruguayaan stribbelde bij een 6-0 en 4-0-achterstand opeens even tegen met drie gewonnen games op rij, maar verder liet Van de Zandschulp het niet komen.

Later op de de dag komt Tallon Griekspoor (ATP-133) in actie tegen Martín Cuevas (ATP-515). Als de Haarlemmer die partij wint, hoeft Nederland zondag alleen de dubbel met Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop te winnen om zich te plaatsen voor Davis Cup Qualifiers, die in het voorjaar van 2022 gepseeld worden. De winnaars van de Qualifiers spelen de Davis Cup Finals, eind 2022. 

Update 20.45 uur

Het Nederlandse Davis Cup-team staat op 2-0 in de Davis Cup Qualifiers. Ook Tallon Griekspoor heet zijn partij gewonnen. 

De 25-jarige Griekspoor had het zaterdag lastig met Martín Cuevas, die de 515e plaats op de wereldranglijst bezet. Pas diep in de eerste set forceerde de Haarlemmer (ATP-133) de beslissende break, waarna hij in de tweede set een break voorsprong verspeelde. Uiteindelijk trok hij de partij met 6-4 en 7-6 (6) over de streep.