Bottas verlaat Mercedes en tekent bij Alfa Romeo

Formule 1-coureur Valtteri Bottas is bezig aan zijn laatste seizoen bij het team van Mercedes. De Fin heeft een contract getekend bij Alfa Romeo, waar met het vertrek van Kimi Räikkönen volgend jaar een plekje vrij is.

De toekomst van Bottas bij Mercedes was al lange tijd onzeker, zeker nu hij dit jaar niet alleen door teamgenoot Lewis Hamilton, maar ook Red Bull-coureur Max Verstappen keer op keer om de oren gereden wordt.

Bottas stapte begin 2017 in bij Mercedes, na vier seizoenen gereden te hebben bij het destijds nog uitstekende Williams. Daar werd hij vierde, vijfde en achtste in de titelstrijd en behaalde hij een fraaie reeks podiumplaatsen, bij Mercedes won hij uiteraard de nodige races en werd hij logischerwijze ook twee keer vicewereldkampioen.

In een statement over zijn transfer houdt Bottas het bij de standaardzaken. Een nieuw hoofdstuk in zijn leven komt eraan, vol ambitie, bedankjes aan Mercedes, we kennen het allemaal wel van dit soort moves.

Twee vragen omtrent dit verhaal staan nu nog open: wie vervangt Bottas en wie zit er naast hem bij Alfa Romeo? George Russell lijkt met afstand de beste kans te hebben op het tweede Mercedesstoeltje, terwijl onder meer Nyck de Vries genoemd wordt als grote kanshebber bij Alfa Romeo.