Cosnefroy houdt Alaphilippe van de zege in Bretagne

De Fransman Benoît Cosnefroy heeft in eigen land de Bretagne Classic - Ouest-France gewonnen. De renner van AG2R-Citroën won het in de sprint van wereldkampioen Julian Alaphilippe. Mikkel Honoré legde beslag op de derde plaats in Frankrijk.

De finale van de Bretagne Classic - Ouest-France werd al vroeg geopend. Wereldkampioen Julian Alaphilippe trok samen met zijn ploeggenoot Mikkel Honoré ten aanval. Tadej Pogacar was attent en samen met Benoît Cosnefroy vormde ze de achtervolgende groep op de leiders Quinten Hermans en Alessandro De Marchi, die vanaf de start uit het peloton waren vertrokken.

Alaphilippe, Honoré, Pogacar en Cosnefroy reden snel één minuut weg bij het peloton en op de koplopers liepen ze snel in, waar De Marchi alleen verder moest na het afhaken van Hermans. In de achtervolgende groep ging het te snel voor Pogacar, die met nog veertig kilometer te gaan moest afhaken.

Met nog dertig kilometer te gaan maakte Alaphilippe samen met zijn ploeggenoot Honoré en Cosnefroy de aansluiting bij De Marchi, die tien kilometer het drietal moest laten gaan. Ondanks dat het peloton nooit ver achter was zouden ze nooit meer de aansluiting maken bij de twee Fransmannen en de Deen en moest een sprint de beslissing brengen. Honoré was na het vele werk voor zijn kopman Alaphilippe uitgeteld voor de zege en moest de wereldkampioen het afmaken. Alaphilippe begon als eerste aan de sprint, alleen was de Franse wereldkampioen niet opgewassen tegen Cosnefroy. Het was voor de renner van AG2R - Citroën zijn eerste zege in de WorldTour.