Rensch verlengt contract bij Ajax; Traorť goed verkocht aan Shakhtar

Twee nieuwtjes uit Amsterdam. Devyne Rensch heeft zijn contract verlengd bij Ajax en de Amsterdammers hebben Lassina Traoré verkocht aan Shakhtar Donetsk. 

Ajax heeft het contract van Devyne Rensch opengebroken. De 18-jarige rechtsback is nu niet meer tot medio 2023, maar tot de zomer van 2025 aan de Amsterdamse landskampioen verbonden. "Het gaat pijlsnel met Devyne", concludeerde directeur voetbalzaken Marc Overmars bij de bekendmaking van de contractverlenging. "Vorig jaar rond deze tijd won hij hier de Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van de jeugdopleiding en nu heeft hij als volwaardig lid van de A-selectie de dubbel gewonnen met Ajax 1. Hij heeft vervolgens aangetoond mee te kunnen komen, maar het moeilijkste begint nu. Dat is de volgende stap maken. Hij moet sterker en nog beter worden, dat weet hij. Wij hebben heel veel vertrouwen in hem, vandaar dit nieuwe contract.”

Ajax liet vrijdag ook weten dat Lassina Traoré is verkocht aan Shakhtar Donetsk. De Amsterdammers doen geen mededelingen over de transfersom, maar naar verluidt ontvangen zij van de Oekraïners liefst 10 miljoen euro voor de twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso. Marc Netto heeft dat toch weer goed voor elkaar. 

Traoré had bij Ajax nog een contract voor een jaar tot medio 2022. Hij leek niet meer voor te komen in de plannen van trainer Erik ten Hag. Na de winterstop kwam hij slechts één keer in actie, als invaller tijdens de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (5-0).  Na de winterstop was hij derde keuze achter recordaankoop Sébastien Haller en Brian Brobbey. Laatstgenoemde vertrekt transfervrij naar RB Leipzig, waardoor Ajax deze zomer op zoek zal moeten gaan naar een nieuwe spits. Danilo keert wel terug van een verhuurperiode bij FC Twente.