NASCAR-coureur Larson pakt miljoen dollar met All-Star Race

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want op de Texas Motor Speedway stond het All-Star-weekeinde op het programma: een avond volle bak racen, met één miljoen dollar - en geen kampioenschapspunten - als inzet.

De avond begon met de zogenaamde All-Star Open, waar op meerdere manieren een plek in de All-Star Race te verdienen viel: door de race te winnen, door stages te winnen en door er door de kijkers in worden gestemd. Automatische plaatsing voor de All-Star Race waren de coureurs die vorig jaar of dit jaar een race winnen, coureurs die de All-Star Race ooit winnen en coureurs die ooit kampioen zijn geworden en nu nog full-time racen.

Met Tyler Reddick, Chris Buescher, Matt DiBenedetto en Ricky Stenhouse Jr voorop begon de Open, waarbij Buescher en Stenhouse al snel een probleem hadden: tijdens een door Bubba Wallace veroorzaakte caution ging het fout bij de pitstop en kregen ze een straf, achteraan aansluiten. Niet lang na de herstart ging het alweer fout: Erik Jones raakte de controle kwijt, Daniel Suarez reed er bovenop en de twee konden inpakken.

Na de herstart pakte de achteraan begonnen Ross Chastain de leiding en dus kon hij uit de race stappen: zijn ticket voor de All-Star Race was binnen. Met DiBenedetto en Reddick voorop ging de race door, waarbij stage twee minder spektakel opleverde. Dit keer hield Reddick het voorin wél vol en met de stagewinst kon ook hij zich op gaan maken voor de echte All-Star Race.

DiBenedetto en Almirola reden bij de herstart voorop en het was laatstgenoemde die de touwtjes keurig in handen hield tot het einde van de Open-race: ook hij mocht zich opmaken voor de hoofdrace. Dat gold uiteindelijk ook voor DiBenedetto, die er keer op keer net naast greep: de fans stemden hem de All-Star Race in, waar hij zich bijzonder dankbaar voor toonde.

Na een forse onderbreking was het dan tijd voor de échte All-Star Race, met Kyle Larson en Kyle Busch op front row en jongelingen Christopher Bell en Cole Custer achter hen op rij twee. De eerste vijftien ronden lange 'stage' werd gewonnen door een dominante Larson, voor William Byron en Kyle Busch. Vervolgens werd er geloot voor de startposities voor ronde twee: de top-12 werd omgekeerd en dus begonnen Ryan Blaney en Kevin Harvick voorin aan stage twee.

Blaney hield de touwtjes vijftien ronden lang keurig in handen en won, voor Brad Keselowski en de sterk rijdende Chastain. De boel werd weer omgegooid voor de derde stage, waardoor qualifiers Almirola en DiBenedetto van kop af aan begonnen. Alex Bowman reed zich echter naar een zege in de stage, waarna een loting volgde voor de grid voor stage vier: dit keer werd de top-9 omgedraaid, waardoor Byron vooraan mocht beginnen.

Zonder allerlei gedoe pakte Byron de winst in de vierde stage, met alleen Larson die hem serieus uit kon dagen. Met die twee voorop begon het vijfde, dertig ronden durende deel van de race. Chase Elliott werkte zich naar voren en pakte de leiding en uiteindelijk ook de winst in de stage, voor Byron, waardoor Elliott de poleposition had voor de zogenaamde shootout: het laatste deel van de race, waarin de winnaar van de één miljoen dollar in tien ronden werd beslist.

Met Elliott en Byron voorop begon de tien ronden lange strijd om het miljoen, waarbij ook Blaney, Larson en Brad Keselowski naar voren kwamen. Terwijl Elliott en Larson duelleerden, kwam Keselowski binnendoor naar de leiding. Larson ging er weer voorbij en gezamenlijk reden ze weg bij Elliott. Keselowski probeerde alles, maar Larson hield stand en dé man van dit moment mocht één miljoen dollar bijschrijven, net als in 2019.