Mountainbikers Lecomte en FlŁckiger overtuigend naar World Cup-dubbel

De World Cup mountainbiken in het Oostenrijkse Leogang is afgesloten met de reguliere cross-countrywedstrijden, na de shorttrack en de downhill van de dagen ervoor. Dat leverde een dubbel op: zowel bij de mannen als de vrouwen ging de winst naar de winnaars van de shorttrack.

Het mountainbiken bij de vrouwen kent sinds vorig jaar een nieuwe superster en die status is voor de jonge Française Loana Lecomte alleen maar toe aan het nemen. Ze domineert dit seizoen en deed daar in Leogang nog een schepje bovenop: al vroeg nam ze de leiding en haar voorsprong breidde ze uit naar winst met bijna twee minuten voorsprong.

De Zweedse olympisch kampioene Jenny Rissveds, na een zware depressie weer helemaal terug, werd tweede, vlak voor de jonge Oostenrijkse Laura Stigger. Anne Terpstra finishte als achtste, Anne Tauber werd twintigste, Lotte Koopmans 25e, Sophie von Berswordt 34e en Ceylin del Carmen Alvarado finishte niet.

De mannenwedstrijd werd lange tijd aangevoerd door de Zwitser Matthias Flückiger en de Tsjech Ondrej Cink, tot laatstgenoemde in de voorlaatste ronde af moest haken. Flückiger reed overtuigend naar de winst, Cink hield de tweede plek nog vast en de Nieuw-Zeelander Anton Cooper werd na een wat eenzame koers derde. Milan Vader werd na vroege mechanische pech nog veertiende.