EK: Wales en Zwitserland in evenwicht

Wales en Zwitserland hebben hun eerste wedstrijd op het EK voetbal gelijkgespeeld. In Bakoe werd het 1-1.

De wedstrijd begon rustig. Er was enige dreiging namens Wales na een voorzet van Bale. Bij Zwitserland kopte Mbanu naast na een voorzet van oud-PSV'er Rodríguez. De eerste serieuze kans was in de 15e minuut voor Wales. Het was Moore die de bal net onder de lat kopte, maar doelman Sommer tikte de bal over de lat.

In de 20ste minuut was er de eerste kans voor Zwitserland. Schär tikte een corner achter zijn standbeen langs op doel, maar keeper Ward stond op zijn plek. De Zwitsers begonnen langzaam meer aan te dringen. Echt sprankelend was het allemaal echter niet. Vlak voor rust was er nog wel een kansje voor Seferovic maar zijn poging ging over. De twee ploegen gingen rusten met 0-0.

Een paar minuten in de tweede helft kwam Zwitserland op voorsprong. Uit een hoekschop van Shaqiri kopte Embolo de bal binnen. Wales zat wel beter in de wedstrijd dan in de eerste helft en begon meer het Zwitserse doel te bestoken. De verdediging bij Zwitserland stond echter als een huis. In de 73e minuut was het echter toch Wales dat op gelijke hoogte kwam. Het was Moore die de bal binnenwerkte.

Het was Wales dat dichtbij de 2-1 was maar een lage voorzet kon net niet worden binnengegleden door Ramsey. Een paar minuten later werkte invaller Gavranovic de bal tegen de touwen, maar de VAR keurde de treffer af vanwege buitenspel. Vlak voor tijd was Embolo dicht bij zijn tweede treffer van de middag maar doelman Ward tikte de bal net over zijn doel. Zwitserland probeerde het met een offensief in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer.