Garcia wint heerlijke Moto3-race Barcelona

Sergio Garcia heeft zijn derde Moto3-overwinning binnen. De Spanjaard won de Grand Prix van Catalonië op het circuit van Barcelona, waar weer ouderwets geknokt werd tot in de allerlaatste meters.

De race ging van start met Gabriel Rodrigo, Jeremy Alcoba en Niccolo Antonelli op de eerste rij, maar Izan Guevara nam vanaf rij twee de leiding in de eerste ronde. Antonelli volgde, voor Darryn Binder, John McPhee, Rodrigo, Alcoba, Jaume Masia, Deniz Öncü, Tatsuki Suzuki en Sergio Garcia.

Ook Ayumu Sasaki kwam richting de helft van de race naar voren, net als de in het achterveld begonnen WK-leider Pedro Acosta. Halverwege had McPhee even de leiding, tot hij van zijn motor viel. Dat zorgde voor een kettingreactie, waarbij Suzuki en Andrea Migno onderuit gingen en McPhee's motor raakten, gelukkig wel zonder persoonlijke schade.

Met vijf ronden te gaan reed Acosta aan de leiding, maar liefst 24 posities beter dan zijn startplek. Dat veranderde wel weer bocht na bocht en bij het ingaan van de slotronde viel er ook nog geen touw aan vast te knopen. Er werd geweldig geknokt in de grote kopgroep, waar Guevara kort voor het einde onderuit ging.

De strijd voorin werd gewonnen door Garcia, terwijl Alcoba en Masia het podium completeerden, voor Öncü, Binder, Rodrigo en Acosta. Gelijk na de finish werd de race met een rode vlag nog gestaakt, terwijl Masia zijn derde plek verloor: hij was buiten de baan gekomen en Öncü pakte zo zijn eerste Moto3-podium.

De rode vlag bleek te komen door een crash van Ayumu Sasaki, waardoor teamgenoten Dennis Foggia en Xavi Artigas ook onderuit gingen. Die twee liepen zonder problemen weg, Sasaki werd naar het medisch centrum gebracht, maar was wel bij bewustzijn.