Breda Game City opent zijn deuren

Vandaag kondigt Breda Game City officieel haar bestaan aan. Stichting Breda Game City focust zich op de lokale mogelijkheden en beoogt een professionele, gezonde en creatieve industire te creëren in Breda.

Stichting Breda Game City (BGC) is opgericht door een team van experts dat zich verbonden voelt vanwege het gezamenlijk besef dat er in Breda vele onbenutte mogelijkheden en kansen liggen voor de videogame-industrie.

Matthijs van de Laar, voorzitter BGC: "Tijdens mijn opleiding en de opstartfase van onze gamestudio kwam ik erachter hoe nuttig een lokale community kan zijn en hoe dit in Breda nog kon verbeteren. Een dergelijke community is niet alleen handig voor game developers onderling, maar ook de betrokkenheid en steun van lokale partijen als de gemeente Breda zijn uiterst waardevol in dit stadium. Met Breda Game City zetten we ons in om het gemakkelijker te maken voor starters en bestaande bedrijven om deze lijntjes te benutten, de kansen te verzilveren en developers voor een deel te ontlasten zodat ze zich meer kunnen focussen op het ontwikkelen van games."

Belangrijke partner voor de organisatie is de Breda University of Applied Sciences (BUas). Robbie Grigg directeur van 'BUas Academy for Games and Media' roemt dit initiatief: "We zijn zeer verheugd met de oprichting van Breda Game City. Na het afstuderen vertrekken de meeste studenten naar game studio’s overzee of elders in het land, maar Breda heeft alle belangrijke ingrediënten voor een gameontwikkeling hub: briljante alumni, een perfecte locatie in Europa met uitstekende reis verbinding, betaalbare infrastructuur en de kenmerkende Nederlandse werkethos gecombineerd met een hoge levenskwaliteit. Breda Game City is een mooie stap om meer studenten start-ups zoals Twirlbound en Stitch Heads te ondersteunen en grotere game studio’s naar de stad te trekken."

De Gemeente Breda is ook betrokken als partner, daar ze zich wil ontwikkelen als Internationale Hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Onderdeel hiervan is het samen met bedrijven en kennisinstellingen inzetten op het stimuleren van innovatie en ondernemerschap. De gemeente heeft haar steun dan ook al toegezegd voor de komende jaren.

Breda Game City (Foto: Breda Game City)