NEC plaatst zich voor halve finales play-offs om promotie na ruime winst tegen Almere City

NEC heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. In het uitduel tegen Almere City wonnen de Nijmegenaren met 0-4, waardoor zij in de halve finale spelen tegen Roda JC, dat eerder op dag won van De Graafschap.

Almere City deed tot de laatste speelronde mee voor directe promotie naar de eredivisie, maar eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Daardoor moest Almere City het zaterdagavond opnemen tegen NEC, de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie.

NEC kreeg na iets meer dan twintig minuten de kans om op voorsprong te komen, alleen miste Jordy Bruijn de strafschop. Toch ging NEC met een geruststellende voorsprong de rust in. Eerst zorgde Jonathan Okita voor de openingstreffer en de 0-2 viel uit een nieuwe penalty. Ditmaal was Bruijn wel trefzeker vanaf elf meter.

In de tweede helft besliste Javier Vet twintig minuten voor tijd de wedstrijd. Hij maakte de 0-3 en daarna maakte Okita nog de 0-4 voor NEC. Door de ruime winst staat een verrassende halve finale op het programma tussen Roda JC en NEC, de nummers zeven en acht van het afgelopen seizoen.