Rampweek De Graafschap compleet: Superboeren grijpen naast promotie na deceptie tegen Roda JC

De Graafschap heeft zaterdag definitief naast promotie naar de Eredivisie gegrepen. De Doetinchemmers verloren in de eerste ronde van de nacompetitie met 2-3 van Roda JC.

Het was Roda JC dat op 0-1 kwam. Dylan Vente schoot de bal onder doelman Rody de Boer door na een mooie pass van Patrick Pflücke. De Graafschap rechtte de rug en bracht twee minuten later alweer de stand op 1-1. Daryl van Mieghem, die in de fout ging bij de 0-1 met een verkeerde terugkopbal, kroop handig voor zijn directe tegenstander en tikte van dichtbij binnen. Voor rust werd het zelfs 2-1. Ted van de Pavert kopte bij de tweede paal ongehinderd raak uit een voorzet van Clint Leemans, die even daarvoor een grote kans had laten liggen.

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij De Graafschap en daar profiteerde Roda optimaal van. Thijmen Goppel schoot in de 72e minuut een lange bal van Danny Bakker prachtig in één keer over De Boer heen en voltooide in de 76e minuut de stand met een volley na een goede actie van Amir Absalem.

Die laatste dreun kwam De Graafschap niet meer te boven. Het was voor De Superboeren de genadeklap in een mentaal uitputtende reeks. De promotiejacht moet volgend seizoen opnieuw beginnen. Roda mag blijven hopen op een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jurgen Streppel speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen Almere City FC en NEC, de wedstrijd die zaterdag om 21.00 uur begint.