Van der Hoorn stunt met ritzege in Giro d'Italia

De derde rit in de Giro d'Italia is gewonnen door Taco van der Hoorn. De 27-jarige Nederlander maakte deel uit van de vroege vlucht en Van der Hoorn hield het peloton net achter zich. Voor zijn team Intermarché-Wanty-Gobert was het de eerste zege van het jaar.

Een dag na de eerste massasprint stonden de eerste heuvels op het programma. Vanuit de start kregen we al snel een kopgroep van acht renners met daarbij de Nederlanders Van der Hoorn en Lars van den Berg. Ook Vincenzo Albanese, de Italiaanse drager van de blauwe bergtrui, was mee in de kopgroep en de Italiaan verstevigde de leiding in dat klassement.

Vanuit het peloton was het vooral Bora-hansgrohe die het tempo bepaalde en ze leken de kopgroep ook binnen handbereik te hebben, met nog tien kilometer te gaan was het verschil nog maar een halve minuut. Op dat moment was er een versnelling van Van der Hoorn en Simon Pellaud.

Niet veel later liet Van der Hoorn Pellaud achter zich en was het het een gevecht tussen de 27-jarige Nederlander en het peloton, waar inmiddels verschillende ploegen op kop reden. Toch had Van der Hoorn aan de streep net voldoende voorsprong en boekte zijn eerste zege in ruim twee jaar. In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Filippo Ganna aan de leiding blijft staan.