Mountainbiker Koretzky wint wereldbeker Albstadt, Van der Poel zevende

Mathieu van der Poel is bij de wereldbekerwedstrijd mountainbike in Albstadt zevende geworden. De Nederlander, die vrijdag nog de short track-race had gewonnen, kon niet mee met de beste bij de crosscountrywedstrijd die werd gewonnen door Victor Koretzky.

Van der Poel ging voortvarend van start in Albstadt. De Nederlander nam direct de leiding en had een kleine voorsprong te pakken, maar vrij snel na zijn versnelling zakte de Nederlandse alleskunner op de fiets terug na de vijftiende plaats. In het tweede deel van de race herpakte hij zich nog en werd uiteindelijk zevende op ruim een minuut van de winnaar.

Tom Pidcock, het andere megatalent, die net zoals Van der Poel de verschillende onderdelen op de fiets combineert maakte een betere indruk dan de Nederlander. Het Britse megatalent moest vanaf de negende startrij starten, maar in de tweede ronde maakte hij al de aansluiting met de kopgroep. In het tweede gedeelte moest hij wat passen na zijn inspanning, maar hij werd alsnog vijfde.

Maar voor de zege werd het een leuk duel tussen Europees kampioen Nino Schurter, zijn landgenoot Mathias Flückiger, de Tsjech Ondrej Cink en de verrassend sterke Fransman Victor Koretzky. Flückiger moest in de slotronde passen vanwege materiaalproblemen en Cink moest passen bij Schurter en Koretzky. Maar tussen de Europees kampioen en de Fransman werd het een spannend duel, waarin Koretzky lang in het wiel bleef bij Schurter, waarna hij in de voorlaatste bocht voorbij ging en de winst pakte.

Door de winst blijft Schurter op 32 zeges in de wereldbeker staan, nog altijd eentje minder dan recordhouder Julien Absalon. Het mountainbikecircuit verhuist nu naar het Tsjechische Nove Mesto, waar volgend weekend de tweede wereldbekermanche wordt afgewerkt.

De winst bij de vrouwen ging naar de Loana Lecomte. De Franse nam in de eerste ronde de leiding over van Anne Terpstra en zou alleen verder uitlopen. De Nederlandse had de snelste start, maar gedurende de wedstrijd viel ze terug, al werd ze nog wel knap zesde op bijna twee minuten van het grote Franse talent.