Van der Poel begint mountainbikeseizoen direct met zege

Mathieu van der Poel is zijn mountainbikeseizoen begonnen met een zege. Bij de short track-wedstrijd bij de wereldbeker in het Duitse Albstadt reed de Nederlander weg in de slotronde en kwam vervolgens met een kleine voorsprong solo aan. Hij won voor Viktor Koretzky en Nino Schurter.

Na bijna twee jaar deed Van der Poel nog eens mee aan een mountainbikewedstrijd. De Nederlandse alleskunner op de fiets moest vanaf startrij twee starten, maar in de openingsronde had hij al de aansluiting gemaakt met de kop van de wedstrijd.

In de tweede ronde was de eerste versnelling van Van der Poel, maar kreeg de Zwitser Schurter mee in zijn wiel. Ook in de derde ronde was er een aanval van de Nederlander, alleen opnieuw had hij de Europees kampioen mee in het wiel. Daarna hield Van der Poel zich afzijdig en sloeg pas opnieuw toe in de slotronde. Ditmaal was de versnelling van de Nederlander wel de goede. Hij reed iedereen uit het wiel en kwam vervolgens solo aan in Albstadt. Aan de streep had hij twee seconden voorsprong op Koretzky, die net het sprintje won voor de tweede plaats, voor Schurter.

Milan Vader kon lang mee met de ruime kopgroep. In de slotronde moest de Nederlands kampioen toch passen na een versnelling van Van der Poel en zou uiteindelijk als veertiende over de finsih komen in Duitsland.

Bij de vrouwen ging de zege in in de sprintrace naar wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot. De Française haalde in de laatste ronde de Duitse Linda Indergand bij, en liet die vervolgens achter. Anne Terpstra was bij de vrouwen de beste Nederlandse met een zevende plaats. Anne Tauber kwam niet verder dan een twintigste plaats.