BelgiŽ: vrouw (25) in Pakistan vermoord omdat ze 'nee' zei op een huwelijksaanzoek

Een 25-jarige vrouw met de Belgische nationaliteit is in Pakistan vermoord door een afgewezen minnaar. Dat melden Belgische media. De vermoedelijke dader hoopte met haar te trouwen om een nieuwe nationaliteit te verwerven. Toen bleek dat zij dat niet wilde, werd ze vermoord.

De lokale politie in Lahore is op zoek naar vier verdachten, onder wie ook de twee mannen die de vrouw tot een huwelijk wilden dwingen.

Slachtoffer Mahira Zulfiqar (25) heeft de Belgische nationaliteit en woonde langere tijd in België. Ze verhuisde naar Londen om daar rechten te gaan studeren, haar ouders zouden haar achterna komen. Omdat een stage voor haar studie werd uitgesteld vanwege de coronapandemie, reisde ze drie maanden geleden naar Lahore in de regio Punjab in Pakistan. Ze huurde daar een appartement samen met een vriendin.

Tijdens haar verblijf in Lahore werd de vrouw door een ‘vriend’ benaderd om met hem te trouwen, om zo de Belgische nationaliteit te verwerven. Nadat ze weigerde in te gaan op het voorstel, kreeg ze plots bedreigingen van twee mannen.

Volgens Pakistaanse media had Mahira afgelopen zondag aan haar oom verteld dat ze serieus bedreigd was door Saad A. B. en Zahid J. vanwege het niet willen trouwen. Eén dag later, werd de jonge vrouw dood aangetroffen in haar woning. Ze lag in een plas bloed en had schotwonden in de nek en arm. Ze stierf ter plaatse aan haar verwondingen.

De politie vertelde tegen de Pakistaanse media dat Saad A.B. de hoofdverdachte is voor de moord. De politie is op zoek naar de vermoedelijke daders. “We hebben een gsm in beslag genomen en we onderzoeken beelden van bewakingscamera’s in de buurt”, zegt inspecteur Sayyed Ali in The Guardian. De ouders van het vermoorde meisje zouden onderweg zijn naar Pakistan.