FOK! Wat een weer: droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag zijn er vooral in de zuidelijke helft van het land zonnige perioden, in het noorden en midden zijn er met name vanochtend ook wolkenvelden. Het blijft overal droog. De temperatuur varieert aan het begin van de ochtend van -2°C plaatselijk landinwaarts tot 6°C in het noordelijk kustgebied. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C plaatselijk in het zuiden. De noordelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag verandert er weinig aan dit beeld en beperken de wolkenvelden zich tot de noordelijke helft. In de zuidelijke helft blijft het breed opgeklaard en kan het plaatselijk nevelig worden. De minima liggen rond het vriespunt, in het noordwestelijk kustgebied rond 5°C. De wind is zwak, langs de kust matig, en komt uit noordelijke richtingen.

Vrijdag overdag is er veel zon en ontstaan er stapelwolken. In het noordoosten blijven er enkele wolkenvelden aanwezig. De maxima lopen uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden, bij een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind. (Bron: KNMI)

Pukeko9 (Foto: Pukeko)
Pukeko maakte onlangs deze fraaie foto op het platteland. (Foto:Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.