The Elder Scrolls Online: Console Enhanced aangekondigd voor PS5 en Xbox Series X|S

Tijdens het preview-event voor het Blackwood-hoofdstuk onthulde Bethesda The Elder Scrolls Online: Console Enhanced, een next-gen versie die op 8 juni 2021 naar Xbox Series X|S en PlayStation 5 komt. Iedereen die The Elder Scrolls Online heeft gekocht of bezit voor PlayStation 4 of Xbox One, krijgt deze upgrade gratis.

Voorheen draaide ESO met 30 fps op console, maar op Xbox Series X en PlayStation 5 loopt de game nu met een 60 fps in 'Performance Mode'. Als je een visueel verbetering zoekt, kun je in native 4K spelen met 30 fps in de 'Fidelity Mode'. Voor spelers die de landschappen kunnen waarderen is de draw distance van de game nagenoeg verdubbeld, waardoor je nog verder kunt kijken in de wereld van Tamriel. De upgrade naar next-gen-kracht betekent dat laadtijden op Xbox Series X|S en PlayStation 5 ongeveer gehalveerd zijn. The Elder Scrolls Online: Console Enhanced brengt een aantal verdere veranderingen met zich mee, waaronder verbeterde reflecties, schaduwen, scherptediepte, ambient occlusion met screen space global illumination, bijgewerkte anti-aliasing en ontgrendelde textures.

Ook werd tijdens het Blackwood-hoofdstuk preview-event onthuld dat spelers de Daedric-complotten en tirannieke plannen moeten ontrafelen die de regio teisteren en het verband moeten ontdekken tussen de Prince of Destruction en zijn plannen voor Tamriel. Hoewel het verhaal van Blackwood op zichzelf staat, zet het wel het overkoepelende verhaal van Gates of Oblivion voort dat zich gedurende 2021 zal afspelen.

Nadat je het Companions-systeem hebt ontgrendeld in het hoofdverhaal van Blackwood, kun je kiezen uit twee nieuwe Companions om mee te beginnen, en je bepaalt hun speelstijl door hun uitrusting te kiezen en hun skills te verbeteren. Iedere Companion heeft een eigen persoonlijkheid, eigen voorkeuren en unieke quests. Let op wat je doet, want je daden hebben invloed op je relatie met je Companion.

De Blackwood-uitbreiding geeft spelers ook nieuwe wereldbazen, public dungeons, Oblivion Portal World Events en de Rockgrove Trial voor twaalf spelers om te verslaan. De Blackwood-chapter komt op 1 juni uit op pc, 8 juni zijn de console-spelers aan de beurt. De proloog van het verhaal is vanaf nu te spelen in The Elder Scrolls Online.