The Elder Scrolls Online: Blackwood en Flames of Ambition onthuld

Pete Hines, Senior VP Global Marketing en Comms van Bethesda Softworks, en het team van ZeniMax Online Studios hebben op Twitch de grote Chapter-release van dit jaar -Blackwood - en details voor The Elder Scrolls Online's jaarlange avontuur Gates of Oblivion onthuld.

Het eerste hoofdstuk The Elder Scrolls Online: Blackwood, komt op 1 juni uit op pc en op 8 juni op consoles. Blackwood is het verhaalhoofdstuk van dit jaar, waarin spelers 800 jaar voor de gebeurtenissen van The Elder Scrolls IV: Oblivion de plannen van de Daedrische prins Mehrunes Dagon moeten blootleggen. De nieuwe content bestaat uit meer dan 30 uur aan nieuwe hoofdverhaallijn, veel zijmissies, quality of life-features en introduceert voor de allereerste keer Companions, die samen met de speler door Tamriel op avontuur gaan.

Het nieuwe hoofdstuk brengt spelers van de muren van de keizerlijke stad Leyawiin, die voor het eerst te zien was in The Elder Scrolls IV: Oblivion, naar de moerassen van Shadowfen, en natuurlijk naar de regio Blackwood, waar spelers de kern van het Daedrische-plot ontdekken. Er is een Rockgrove Trial voor twaalf spelers, er zijn Oblivion Portal World Events (events zoals Dark Anchors en Harrowstorms), unieke hoofdstukspecifieke beloningen en meer toegevoegd.

Om het avontuur in 2021 te starten, is er de Flames of Ambition Dungeon DLC Pack die op 8 maart verschijnt voor pc, Mac en Stadia en op 16 maart releaset op Xbox en PlayStation consoles. Flames of Ambition opent het jaarlange Gates of Oblivion-verhaal met nieuwe dungeons die de dreiging van Mehrunes Dagon onthullen en spelers rechtstreeks naar het Blackwood verhaalhoofdstuk in juni leiden.

De rest van het jaar verschijnt er nog meer content. Bovenop nieuwe dungeons in een DLC die voor het derde kwartaal gepland staat, stuurt de eindejaars-DLC spelers in het vierde kwartaal naar de finale van het jaarlange avontuur, waarbij ze rechtstreeks naar het hart van de beruchte Deadlands worden gegooid, Mehrunes Dagon’s persoonlijke realm of Oblivion. Meer details over die twee volgen later.