The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition is nu beschikbaar voor pc

De The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition DLC is nu live en beschikbaar voor pc en Mac. Deze DLC bevat twee nieuwe dungeons en is de start van Gates of Oblivion, het jaarlange avontuur van 2021. Daarnaast is de gratis Update 29 uitgebracht voor pc en Mac, met daarin een hoop aanpassingen en verbeteringen voor alle spelers, waaronder een verbeterd Champion System voor spelers met een hoog level.

Er zijn twee nieuwe dungeons: Black Drake Villa en The Cauldron. In Black Drake Villa werken spelers samen met de Wood Elf-verkenner Eveli Sharp-Arrow, bekend van de DLC Orsinium, en doorzoeken ze de verborgen archieven van een herenhuis dat nu de thuisbasis is van monsters en brandstichters.

In The Cauldron heeft de cultus van de Waking Flame de plaatselijke dorpsbewoners tot slaaf gemaakt en graaft nu naar sinistere ruïnes in een lang vergeten mijn. Met de hulp van de Dremora Lyranth zullen spelers zich een weg banen door Daedric-vijanden en sekteleden, de gevangenen bevrijden en een einde maken aan hun plannen.

Met het opnieuw ontworpen Champion-systeem kunnen spelers hun personages beter afstemmen op hun gekozen speelstijlen met behulp van drie bijgewerkte constellatiegroepen. De wijzigingen introduceren ook een champion bar, waardoor spelers maximaal vier krachtige passieve voordelen voor elk sterrenbeeld kunnen plaatsen.

Naast het nieuwe Champion System bevat Update 29 andere verbeteringen en fixes, waaronder een bijgewerkt character sheet met meer statistieken. Spelers zullen nu beter zien hoe veranderingen in hun personage (of het nu via Champion Points, vaardigheden, uitrusting of attributen is) van invloed zijn op hun effectiviteit.

Flames of Ambition en Update 29 komen op 16 maart naar Xbox One en PlayStation 4.