Snowboardcrossers sluiten World Cup-seizoen af, geen succes De Blois

In het Zwitserse Veysonnaz is het World Cup-seizoen op de snowboardcross zaterdag afgesloten. De vrouwen en mannen werkten een zesde en laatste wedstrijd af, waarbij de titels in het eindklassement nog verdeeld moesten worden.

Vrouwen
De Tsjechische Eva Samkova stond net als de Italiaanse Michela Moioli weer eens in een finale, dit keer kregen ze gezelschap van de Britse wereldkampioene Charlotte Bankes en de Française Julia Pereira de Sousa.

De beste start was voor Samkova, die Pereira de Sousa achter zich aan kreeg. De Française ging echter onderuit en nam ook Bankes mee, waardoor Moioli een stuk achter Samkova over bleef. De Italiaanse kwam nog in de buurt, maar Samkova hield stand en won, voor Moioli en Bankes, terwijl Pereira de Sousa ogenschijnlijk geblesseerd op de course bleef zitten. Samkova's zege betekende ook dat ze de leiding in de World Cup om wist te zetten in eindwinst, de derde in haar carrière.

Mannen
Alessandro Hämmerle uit Oostenrijk plaatste voor de finale nadat hij in zijn halve finale als enige níet onderuit ging - hij ging al wel aan de leiding. De eindzege in de World Cup was daarmee al verzekerd, in de finale kreeg hij gezelschap van de Australiër Adam Lambert, Merlin Surget uit Frankrijk en de Amerikaan Hagen Kearney.

Hämmerle kwam als beste uit de startgates, Surget en Kearney zaten hem op de hielen en Lambert ging al snel onderuit. Bij een poging Hämmerle binnendoor te verschalken schoof ook Surget tegen de sneeuw, waarna de Oostenrijker zijn seizoen bekroonde met een derde overwinning in zes wedstrijden. Kearney werd tweede, Surget derde - de Nederlander Glenn de Blois ging in de kwartfinales onderuit nadat hij in duel met Surget in de netten terecht kwam.