Vingertopje beslist World Cup skicross in Sunny Valley

In het Russische Sunny Valley worden dit weekeinde de voorlaatste World Cup-wedstrijden op de skicross gehouden. Het seizoen wordt volgende week afgesloten in Veysonnaz, maar eerst werd zaterdag gestreden in de omgeving van Chelyabinsk.

Vrouwen
Sandra Näslund stond namens Zweden uiteraard weer in de finale, waarbij ze tegenstand kreeg van de Canadese Courtney Hoffos, de Oostenrijkse Katrin Ofner en natuurlijk Fanny Smith uit Zwitserland. De beste start was voor Näslund, die Smith af wist te troeven richting de eerste bocht.

Hoffos ging achter hen flink onderuit, waardoor Ofner de strijd om de winst moest laten gaan. Die ging tussen Smith en Näslund en dat werd een werkelijk fenomenaal gevecht, met een vingertopje gewonnen door de Zwitserse, zo oordeelde de jury na het bestuderen van de finishfoto. Smith verzekerde zich daarmee ook van haar vierde eindzege in de World Cup.

Mannen
Met Reece Howden uit Canada stond een van de favorieten in de finale, naast de Zwitser Joos Berry en de Fransman Terence Tchiknavorian. Ook Ryo Sugai stond erbij en dat was wél een verrassing: de Japanner had een vijfde plek als beste resultaat ooit en domineerde zijn halve finale.

Howden ging er bij de start als beste vandoor, Berry volgde en Sugai en Tchiknavorian zaten er achter. Terwijl Sugai zich naar plek twee vocht sloeg Howden een flink gat, Tchiknavorian haakte ondertussen af. Howden ging er met de overwinning en het eindklassement vandoor, Sugai pakte een prachtige tweede plek en Berry completeerde het podium.