1-2'tje voor biatlonbroers BÝ, Eckhoff dominant

De eerste van twee World Cup-weken in Nove Mesto is door de biatleten zondag afgesloten. Er werden twee achtervolgingen afgewerkt, 10 kilometer voor de vrouwen en 12,5 kilometer voor de mannen.

Vrouwen
De Noorse Tiril Eckhoff won de sprint en mocht dus als eerste vertrekken. We kunnen het spannend maken, maar dat was het niet: Eckhoff domineerde ondanks haar drie missers op de schietbaan en kwam geen moment echt in gevaar.

Achter Eckhoff werd geknokt om de tweede plek: de Duitse dames Franziska Preuss en Denise Herrmann en de Noorse Marte Olsbu Røiseland kwamen gezamenlijk bij de laatste schietbeurt aan. Uitgerekend Herrmann kwam daar goed doorheen en zij ging op jacht naar plek twee.

Røiseland maakte een misser, haar derde in totaal, maar wist vervolgens onder meer Preuss af te schudden en eindigde op vijf seconden van Herrmann op de derde plek De Belgische Lotte Lie begon als 44e, schoot twee keer mis en finishte als 49e.

Mannen
Simon Desthieux won de sprint en opende de wedstrijd, maar zakte wat weg dankzij twee missers in liggende positie. Hij knokte zich met foutloos staand schieten wel terug in de strijd, maar het was te laat om nog kans te maken op de winst.

Tarjei Bø vertrok als vijfde en begon met één misser, maar vervolgens schoot hij alles raak. De Fransman Emilien Jacquelin haakte bij de laatste schietbeurt met een misser af en Tarjei kon op weg naar de overwinning.

De Noor kreeg zijn jongere broer Johannes Thingnes Bø achter zich aan. De World Cup-leider was als elfde vertrokken, schoot twee keer mis en ging in de slotronde langs landgenoot Sturla Holm Lægreid en Desthieux, die toch nog fraai als derde de finish bereikte.

De Belg Thierry Langer steeg van de 60e naar de 50e plek met twee missers, landgenoot Florent Claude zakte van de 27e naar de 52e stek met zijn drie missers.