Tiener en veteranen strijden om wereldtitels snowboarden

Op het wereldkampioenschap snowboarden in Rogla zijn ook de laatste wereldtitels alweer verdeeld. Na de parallelreuzenslalom stond de parallelslalom op het programma, met een fors verschil in leeftijd wat betreft de winnaars.

Vrouwen
Michelle Dekker en Kiki Bedaire de Prairie haalden de knockoutfase niet, Sofia Nadyrshina deed dat wel. Na haar zilver op de reuzenslalom rekende de pas 17-jarige Russische af met de Oostenrijkse dames Sabine Schöffmann en Julia Dujmovits, waarna ook de Duitse Selina Jörg - die Nadyrshina in de reuzenslalomfinale nog versloeg - er aan moest geloven.

In de eindstrijd stond Nadyrshina tegenover de Duitse Ramona Hofmeister, die onderweg had gewonnen van de Zwitserse Jessica Keiser, de Russische Natalia Soboleva en de verrassende Megan Farrell uit Canada. In de finale ging Hofmeister echter in de fout en dus pakte Nadyrshina het goud, terwijl Jörg de kleine finale om brons won van Farrell.

Mannen
Twee Oostenrijkse oldies stonden in de finale: de 35-jarige Benjamin Karl nam het op tegen de 40-jarige Andreas Prommegger. Karl rekende onderweg af met landgenoot Alexander Payer, Dario Caviezel uit Zwitserland en de Rus Andrey Sobolev. Prommegger was te sterk voor de Rus Dmitriy Sarsembaev, de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho en uittredend wereldkampioen Dmitriy Loginov uit Rusland.

De finale was uiterst spannend, maar na een wereldtitel in 2009 en 2013 en twee stuks in 2011 was er een vijfde gouden WK-medaille voor Karl: hij won met 0,09 seconden van de kampioen van 2017. Loginov was 0,02 seconden te snel voor Sobolev in de kleine finale en pakte na dubbel goud in 2019 en goud op dag één dit jaar een bronzen medaille.