Schalke 04 ontslaat Gross en is alweer toe aan vijfde trainer

Schalke 04 is toe aan de vijfde hoofdtrainer van dit seizoen. De hekkensluiter van de Bundesliga heeft trainer Christian Gross is ontslagen. Ook technisch directeur Jochen Schneider is de laan uitgestuurd.

Schalke ging zaterdag hard onderuit tegen VfB Stuttgart (5-1) en zette daarmee een volgende, stap richting de 2. Bundesliga. In aanloop naar deze vernedering was het al bijzonder onrustig bij de hekkensluiter. Beweerd werd dat de spelersgroep het ontslag van Gross had geëist. Klaas-Jan Huntelaar was volgens BILD een van de leiders van wat de krant een revolutie noemde.

Gross werd na afloop van de nederlaag tegen Stuttgart uiteraard gevraagd naar de vermeende opstand. De Zwitser zei van niets te weten. Een dag later kon hij alsnog zijn spullen pakken, die slechts twee maanden voor de groep stond bij Schalke. De club begon het seizoen met David Wagner aan het roer, maar hij werd in september op straat gezet. Manuel Baum nam het over, maar hield het nog geen drie maanden vol. Huub Stevens werd interim-trainer en gaf na twee duels het stokje over aan Gross.

"Na de teleurstellende resultaten tegen Borussia Dortmund en VfB Stuttgart was dit onvermijdelijk. We moeten er niet omheen draaien: de sportieve situatie is duidelijk: daarom moeten we ook alvast kijken naar volgend seizoen', aldus Jens Buchta, de voorzitter van de raad van toezicht van de hekkensluiter van de Bundesliga. 'Tegelijkertijd hebben de spelers de plicht om in het resterende deel van de competitie alles te geven. Dat zijn ze aan de club en de fans verplicht.'

Het is nog niet bekend wie de nieuwe coach wordt van Schalke, dat met negen punten stijf onderaan staat in de Bundesliga. De achterstand op nummer zestien Arminia Bielefeld bedraagt liefst negen punten. Schalke heeft nog elf wedstrijden de tijd om dat verschil ongedaan te maken. Vrijdag wacht het duel met de nummer zeventien; FSV Mainz 05.