Man woonde in terminal van O'Hare Airport Chicago uit angst voor COVID-19

Een Californische man die bang was om te vliegen vanwege COVID-19 heeft bijna drie maanden in het beveiligde gebied van terminals van O'Hare International Airport gewoond voordat hij zaterdag werd betrapt. De man, waarvan werd vastgesteld dat hij in bezit was van inloggegevens van een luchthavenmedewerker, overleefde "grotendeels van andere passagiers die hem eten gaven", volgens Kathleen Hagerty, assistent van de officier van Justitie.

"Je vertelt me dat een onbevoegde, niet-werknemer naar verluidt leefde in het beveiligde deel van de O'Hare luchthaventerminals van [19 oktober 2020 tot 16 januari 2021] en niet werd gedetecteerd?", vroeg rechter Susana Ortiz na het horen van de beschuldigingen.

"Dat klopt, edelachtbare", bevestigde Hagerty.

Aditya Singh, 36, arriveerde op 19 oktober in O'Hare's Terminal 2 met een vlucht vanuit Los Angeles, zei Hagerty. Hij zou sindsdien in de terminals van de luchthaven hebben gewoond.

Zaterdagochtend vroegen twee medewerkers van United Airlines Singh naar zijn aanwezigheid in een terminal en verzochten hem zijn werk-ID te tonen, zei Hagerty. Singh liet daarop zijn mondkapje zakken zakken en liet hen een luchthaven-ID zien dat hij om zijn nek droeg. Volgens Hagerty werd dit ID-bewijs op 26 oktober als gestolen gemeld door een manager van de luchthavenactiviteiten. De politie nam Singh rond 11:10 uur in hechtenis.

Hagerty zei dat Singh toegaf dat hij het luchthaven-ID in Terminal 3 had gevonden en vertelde zei dat hij bang was om naar huis te vliegen vanwege COVID-19. Omdat hij eten kreeg van passerende reizigers had hij ook geen reden om uit de terminals te gaan.

Volgens zijn advocaat woont Singh, die geen criminele achtergrond heeft, in de buitenwijk Orange, Californië, in Los Angeles. 

Singh is aangeklaagd voor diverse overtredingen die hij op de luchthaven zou hebben begaan.