Kelderman loopt hersenschudding en breuk in wervel op bij aanrijding op trainingskamp

Wilco Kelderman is zaterdag in Italië op de laatste dag van het trainingskamp van zijn nieuwe ploeg Bora-hansgrohe betrokken geraakt bij een aanrijding. Volgens de eerste berichten zijn zeven renners aangereden en ligt Kelderman samen met zijn nieuwe ploeggenoten Rüdiger Selig en Andreas Schillinger in het ziekenhuis.

Kelderman heeft bij de aanrijding een hersenschudding opgelopen, net zoals zijn teamgenoot Selig. "Vandaag tijdens een training is een aantal van onze renners betrokken geraakt bij een aanrijding met een auto", meldt de ploeg via twitter. "Wilco Kelderman, Rudiger Selig en Andreas Schillinger zijn naar het ziekenhuis gebracht, allemaal bij bewustzijn. Wilco en Rudi hebben een hersenschudding, Andreas wacht nog op de uitslag van onderzoeken."

De vier andere renners hielden slechts lichte verwondingen over aan het ongeluk. Zij zijn teruggekeerd naar het rennershotel.

Update 10:28

BORA-hansgrohe heeft zondagochtend een update gegeven over de val van enkele renners tijdens een trainingskamp. De Duitse ploeg meldt dat Kelderman en Schillinger breuken hebben opgelopen in hun wervels.