Feller wint na 124 World Cups eindelijk voor het eerst

Alpineskiër Manuel Feller heeft zijn allereerste World Cup-zege te pakken. De 28-jarige Oostenrijker stond in Flachau voor de 124e keer aan de start en wist na vijf tweede plekken en een derde plek eindelijk te winnen. De wedstrijd in Flachau verving de slalom in Kitzbühel, die dan weer de slalom in Wengen had moeten vervangen - een hardleerse Britse toerist zorgde voor een COVID-19-uitbraak en het afgelasten van de fameuze Lauberhornrennen aldaar.

De Fransman Clement Noël noteerde in de eerste run de snelste tijd: Sebastian Foss-Solevaag uit Noorwegen gaf 0,23 seconden toe, thuisfavoriet Manuel Feller stond op 0,25 seconden. De Zweed Kristoffer Jakobsen deed het met 0,44 seconden uitstekend en ook de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,70), de grote Zwitser Ramon Zenhäusern (+0,81) en de in topvorm verkerende Linus Strasser uit Duitsland (+0,87) stonden nog binnen een seconde van Noël.

Tijdens de tweede run kwam de sneeuw flink naar beneden, maar Strasser wist zijn positie wel te verdedigen en wipte met 0,10 seconden voorbij Zenhäusern. Schwarz pakte met precies een halve seconde de leiding, Jakobsen ging in de fout en finishte niet. Feller deed het wel sterk en ging met 0,70 seconden naar plek één en dus een zekere podiumplek. Foss-Solevaag kwam tekort en viel twee plekken terug, waarna Noël het niet kon bolwerken: hij werd op 0,43 seconden tweede, achter Feller en voor Schwarz.