Slalomklassieker Adelboden levert fraai podium op

In het Zwitserse Adelboden heeft de slalomklassieker voor de alpineskiërs een verrassende uitslag opgeleverd. Op de beruchte Chuenisbärgli, een van de steilste wedstrijdpistes die er zijn, werd de boel in de tweede run flink overhoop gegooid.

De Fransen deden het in de eerste run het best, maar dit keer was het niet Alexis Pinturault, de dominante winnaar van de twee reuzenslaloms. Clement Noël noteerde de snelste tijd, Victor Muffat-Jeandet volgde op 0,41 seconden. Achter hem was het spannend: de Zwitser Loïc Meillard volgde Muffat-Jeandet op één honderdste, Marco Schwarz uit Oostenrijk zat daar dan weer één honderdste achter.

Ook de Zweed Kristoffer Jakobsen (+0,56) deed het uitstekend, net als Sebastian Foss-Solevaag (+0,68) uit Noorwegen. Verder zaten ook de Rus Alexander Khoroshilov (+0,73), de Brit Dave Ryding (+0,76) en thuisskiërs Tanguy Nef (+0,82) en Ramon Zenhäusern (+0,91) nog binnen een seconde, met de Duitser Linus Strasser (+1,01) er niet ver vandaan.

De top-8 in de tweede run werd geopend met Strasser aan de leiding, Ryding was één honderdste langzamer. Khoroshilov leverde vijf plekken in, net als Foss-Solevaag, waarna Jakobsen na een fout zelfs twaalf posities verloor. Schwarz hield wél stand en pakte met 0,14 seconden de leiding over, met nog drie man bovenaan de beruchte piste.

Meillard kon het voor eigen 'publiek' niet helemaal bolwerken: nadat hij zaterdag de leidende positie in de reuzenslalom uit handen gaf, raakte hij nu vier plekken kwijt. Muffat-Jeandet miste al vroeg een poortje en moest terug, waardoor hij uiteraard volstrekt kansloos was en achteraan eindigde.

Noël kon het zo af gaan maken, maar de Fransman viel liefst zeven plekken terug. Schwarz pakte zo de winst, voor Strasser en Ryding, gezien de eerste run een vrij verrassend podium.