Roglic wint prestigieuze prijs Vélo d'Or

Primoz Roglic is de winnaar van de Vélo d'Or, de prestigieuze prijs van het Franse Vélo Magazine. De Sloveense wielrenner van Jumbo-Visma werd door de internationale wielerjournalisten verkozen tot de beste renner van 2020.

Roglic kende een zeer sterk seizoen. De 31-jarige Sloveen won afgelopen seizoen onder meer de Vuelta a España en Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast werd hij tweede in de Tour de France.

"Ik heb de lijst met eerdere winnaars doorgenomen en zag geweldige namen", reageerde Roglic. "Dit is een enorme eer. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om iedereen die op mij gestemd heeft te bedanken. Ik heb begrepen dat het om een jury van journalisten ging van over de hele wereld. Daarom raakt het me ook echt."

Roglic versloeg in de jaarlijkse verkiezing onder meer ploeggenoot Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen, die ook voor de prijs waren genomineerd. Roglic volgt wereldkampioen Jullian Alaphilippe op de erelijst op, die wel de prijs kreeg voor de beste Franse renner.

De Vélo d'Or bestaat sinds 1992 en nog nooit won een Nederlandse renner.