Philipsen troeft Duitsers af in langste Vuelta-etappe

Jasper Philipsen heeft de vijftiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. In de langste etappe van de Vuelta was de 22-jarige Belg de snelste van het uitgedunde peloton. De renner van UAE-Team Emirates won voor de Duitsers Pascal Ackermann en Jannik Steimle. Primoz Roglic blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

In de lange etappe van Mos naar Puebla de Sanabria over 230 kilometer was het wachten tot een vroege kopgroep de ruimte kreeg van het peloton. Na verschillende aanvallen reden er dertien renners weg en namen een voorsprong van zes minuten en het leek dat dit de juiste kopgroep zou zijn voor de ritzege, maar BORA-hansgrohe dacht daar anders over en zette de achtervolging in.

Zeer snel daalde de voorsprong van de kopgroep en toen ook NTT Pro Cycling en Trek-Segafredo zich bemoeide met de achtervolging kwam de kopgroep in zicht van het peloton. Op het moment dat de kopgroep bijna was gegrepen reed Mattia Cattaneo daaruit weg en de Italiaan bouwde zijn voorsprong weer uit naar de minuut, maar ondanks zijn sterke inzet haalde hij het niet, waarna er gesprint kon worden voor de dagoverwinning.

In de sprint, die lichtjes omhoog liep, was Jasper Philipsen de snelste. De jonge Belg rekende overtuigend af met Pascal Ackermann en Jannik Steimle.

In het algemeen klassement veranderde niets. Primoz Roglic blijft leider, voor Richard Carapaz en Hugh Carthy.