St. Pauli bezorgt HSV eerste puntverlies in derby

HSV heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de 2. Bundesliga. In de stadsderby tegen FC St. Pauli werd het 2-2 in het Volksparkstadion, zo zagen exact 1000 toeschouwers. HSV gaat voor driemaal is scheepsrecht. De eerste twee seizoenen in de 2. Bundesliga eindigde de ploeg als vierde.

Hamburger SV won de eerste vijf wedstrijden van het seizoen, maar moest vanavond genoegen nemen met een puntje. De ervaren HSV-spits Simon Terodde maakte na twaalf minuten al de 1-0, maar tien minuten voor rust schoot Rodrigo Zalazar de 1-1 binnen namens St. Pauli. De bezoekers kwamen in de 82e minuut zelfs op een verrassende voorsprong, toen de Deense spits Simon Makienok (ex-FC Utrecht) de 1-2 binnenschoot. In de euforie na dat doelpunt waren de verdedigers van St. Pauli duidelijk nog niet helemaal scherp, want een minuut later zorgde Simon Terodde voor de 2-2.

Rick van Drongelen herstelt nog van zijn kruisbandblessure, die de Zeeuwse verdediger opliep in de laatste wedstrijd van vorig seizoen, toen HSV het op ongelooflijke wijze nog weggaf.