Verkiezingsfraude; Trump waarschuwt, zijn achterban doet het

Trump waarschuwt al maanden dat er meer fraude gepleegd zal worden tijdens deze verkiezingen dan ooit tevoren. Volgens hem zal het massaal op afstand stemmen zorgen voor meer fraude ondanks stemmen op afstand al jaren goed gaat in verschillende staten.

In 2016 zei hij exact hetzelfde maar toen hij won hield hij daar snel zijn mond over dicht. Nu denkt zijn achterban blijkbaar dat maar beter daad bij het woord gevoegd moet worden. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat het weer niet waar is wat Trump zegt.

En zo werd er voor het eerst in 30 jaar, in Luzerne Country, Pennsylvania, voor het eerst iemand opgepakt voor een poging tot stemfraude. Een Trumpsupporter probeerde een stembiljet aan te vragen voor zijn in 2015 overleden moeder en vervalste daarbij haar handtekening.

Trump heeft (natuurlijk) zijn achterban aangemoedigd om stemfraude te plegen. Hij noemt het het testen van het systeem, waarbij zijn achterban moet stemmen via de post, en later nog eens in persoon. Hoewel dit het systeem inderdaad zou testen, is het uiteraard regelrechte verkiezingsfraude.

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!