Weer fraaie Moto3-race in Aragon, beslissing in laatste ronde

De Grand Prix van Teruel in de Moto3, de tweede opeenvolgende race op Motorland Aragon, heeft weer een typische race opgeleverd voor de jongelingenklasse: veel gevechten, tot in de laatste ronde.

Met Raul Fernandez, Tony Arbolino en Celestino Vietti op de eerste rij sprongen de lichten uit, waarbij Fernandez de leiding behield. Ayumu Sasaki, Gabriel Rodrigo en WK-leider Albert Arenas kwamen naar voren, net als Kaito Toba, maar verder was het typisch Moto3: overal positiewisselingen.

Richting de helft van de race nam Arenas de leiding in handen, voor Toba en Darryn Binder, die weer eens van halverwege de grid naar voren kwam. Jaume Masia kwam zich in de slotfase ook eens voorin melden, hoewel er nog bijzonder weinig over te zeggen viel: met vijf ronden te gaan waren er nog zeker twintig realistische kanshebbers.

Met een hele rits coureurs en Masia voorop begon de slotronde, waarin Arenas weer naar de leiding ging. Negen man reden zich wat los van de rest en Arenas werd vanuit de slipstream te grazen genomen. Masia ging er voorbij en pakte zijn tweede opeenvolgende zege, voor Sasaki en Toba, die beiden ook nog voorbij Arenas slipstreamden.