Alvarado zegeviert ook in Ruddervoorde

Ook de tweede Superprestige-veldrit van dit seizoen in Ruddervoorde is gewonnen door Ceylin Alvarado. De wereldkampioene veldrijden bleef landgenote Annemarie Worst voor.

Alvardo ging hard van start en alleen Worst kon haar aansluiten. Alvarado ging in de tweede ronde onderuit. Worst werd ook opgehouden, maar ze kon even later toch een gaatje slaan. Toen Worst tijd verloor in de zandbak, konden Alvarado,Manon Bakker,Yara Kastelijn en Lucinda Brand aansluiten.

In het vervolg van de koers maakten de vijf Nederlandse vrouwen er een spannende strijd van. Maar net als in Gieten was het Alvardo die over de beste benen beschikte.

De overwinning bij de mannen ging naar Eli Iserbyt. De Belg pakte daarmee zijn tweede zege van dit seizoen.

Toon Aerts had de laatste drie veldritten op zijn naam geschreven en ook vandaag gold hij als de te kloppen man. In de openingsfase van de koers moest de Belg verschillende vluchtpogingen herstellen. Dat lukte hem eenvoudig, maar die inspanningen deden hem de das om in de slotfase.

In de achtste van in totaal negen ronden was het Iserbyt die er vandoor ging en nu had Aerts geen antwoord. Hij werd tweede op 16 seconden van zijn landgenoot. Las van der Haar eindigde als derde.