Giro: Etappe 19 - Een niet zo gigantische sprintrit

Na het fantastische geweld van de Stelvio-etappe van gisteren, wordt het vandaag een ander verhaal in de Giro d'Italia: niet zo spectaculair, vermoedelijk, en een wat uitgerekte rustdag voor de klassementsrenners.

Rust is natuurlijk relatief, want er staat bijna 260 kilometer op het programma, toch wel weer even geleden dat we in een grote ronde een dergelijke etappe hebben gezien. Onderweg zit ergens een heuveltje, dat mag niet echt een naam hebben, en dus gaan we in principe gewoon sprinten. Voor een iets meer uitgebreide beschrijving verwijzen we toch weer door naar Rellende_Rotscholier.

De etappe is lang, dus de dag begint vroeg: om tien uur wordt men op gang geschoten voor een dikke zes uur in, vermoedelijk, zeikweer. Eurosport is tegen half één live, de finish volgt tussen vier en vijf uur, eerder inschakelen is in principe geen noodzaak vandaag.

Update 11.07 uur
Op aandringen van enkele renners en teams is besloten om de etappe in te korten en niet zo'n klein beetje ook: men heeft er een dikke honderd kilometer vanaf gehaald en ineens krijgt men slechts 150 kilometer voor de kiezen.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)