Apple lanceert de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Naast de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Mini is er natuurlijk ook een nieuwe iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Uiteraard zijn deze nieuwe flagship modellen voorzien van de nieuwste features, zoals een nog groter scherm, kleinere bezels en volledig van metaal.

De nieuwe look van beide telefoons lijkt wel een beetje op die van de iPhone 4. Wat daarna opvalt is het scherm. Het scherm van de iPhone 12 Pro is 6,1 inch groot, dat van de iPhone 12 Pro Max is 6,7 inch. Het scherm is groter dan vorig jaar, maar de grootte van de gehele telefoon is ongeveer hetzelfde gebleven. Het scherm dit jaar is ook weer een Super Retina XDR oled scherm. De iPhone 12 en 12 Pro Max hebben een IP68-certificatie, waardoor ze stof- en waterdicht zijn.

Dit jaar zijn er weer drie lenzen op de achterkant te vinden. Een normale camera, een groothoeklens en een telelens. De telelens kan optisch zoomen tot 5x, wat een vooruitgang is. De camera kan in Dolby Vision opnemen, de eerste mobiele telefoon die dit kan. Dankzij de A14 chipset kun je op iPhone 12 Pro Max ook meteen je net geschoten film realtime editen.

Ook nieuw is de LiDAR scanner. Met deze mogelijkheid scant de telefoon de ruimte, waardoor diepte in bijvoorbeeld een kamer een beter gemeten kan worden. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in augmented reality games of bij het vaststellen hoeveel licht er nodig is voor het maken van een foto.

De iPhone 12 Pro gaat voor 1159 euro over de toonbank en de Max voor 1259 euro. Beide hebben 128GB opslag aan boord voor dit bedrag.