Hamilton: "Wordt moeilijk om Red Bull te verslaan"

Zoals wel vaker dekt Lewis Hamilton zich in aanloop naar de race op zondag in. De Mercedes-coureur hemelde voor de microfoon van Ziggo Sport Red Bull Racing en Max Verstappen op en sprak de verwachting uit dat ze hem en Mercedes kunnen verslaan vanmiddag.

"Max heeft het goed gedaan in de kwalificatie, zoals hij dat eigenlijk altijd doet. Maar ik heb even met Max gesproken en ze hebben dit weekend ook een aantal upgrades meegebracht", zo lezen we op Motorsport.com. "Daardoor zal het ook moeilijk worden om hen zondag te verslaan. In de race zijn ze (bij Red Bull, red.) altijd al wat sterker dan in kwalificatie. Misschien zijn ze deze zondag zelfs sneller dan dat wij zijn", zo vult Hamilton aan.

De regerend wereldkampioen vertelde bij Ziggo Sport ook dat hij zelf eigenlijk liever op andere banden had willen starten. Hij zal de race beginnen op de softs terwijl hij de voorkeur gaf aan mediums. "Ik had best verder kunnen komen op die banden. Ik wilde de race daar graag op starten, ook omdat ik graag iets anders doe dan de concurrentie. Maar het team koos ervoor om ons allebei op dezelfde compound te zetten."

Verstappen zelf is wat terughoudender over de race van vanmiddag. "Ik wil in ieder geval naar het podium, maar laten we kijken wat er nog meer mogelijk is."