Trump krijgt derde Nobelprijsnominatie, gaat Biden valsspelen bij debat?

Donald Trump heeft zijn derde nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede in zijn zak. Een groep Australische professoren vonden dat Trump nóg een opsteker mocht krijgen voor zijn goede werk om vrede in het Midden-Oosten te bewerkstelligen.


Trump is klaar voor Biden (Foto: Mark Wilson/Getty Images)

"Wat hij op zijn eigen Trump-manier heeft gedaan, is dat hij heeft besloten om Amerika niet langer te betrekken bij eindeloze oorlogen, oorlogen die op niets anders uitlopen dan het doden van duizenden jonge Amerikanen en enorme schulden voor het land berokkenen", aldus een verklaring van de eminente David Flint, die The Donald nog een veer in de reet stak betreffende zijn vredesovereenkomsten tussen Israël en diverse landen uit het Midden-Oosten.

Lees ook: Trump voor 2e keer genomineerd voor vredesnobelprijs

"Wat Trump deed, is dat hij doorging en tegen alle adviezen in dooronderhandelde, maar hij deed het wel met gezond verstand", zei Flint tegen de Australische nieuwzender Sky News Australia. "Hij onderhandelde rechtstreeks met de betrokken Arabische staten en Israël en bracht ze samen."

"Daarnaast is Trump de eerste Amerikaanse president die het voor elkaar heeft gekregen om de Verenigde Staten volledig energie-onafhankelijk van het Midden-Oosten te maken."

Lees ook: Trump voor de tweede keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede

In 2019 stond Trump ook al op de nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede, voor zijn baanbrekend werk om vrede te stichten tussen Noord- en Zuid-Korea, maar werd hij voorbijgestreefd door de Ethiopische premier Abiy Ahmed. 

Biden gaat niet akkoord met controles
Maandagnacht is het dan eindelijk zover: het eerste debat tussen de president Donald Trump en zijn uitdager, de Democraat Joe Biden. Het debat zal in totaal 90 minuten duren.

Voor Biden duurt dat allemaal maar te lang en wil maar liefst na elk half uur een pauze. Uiteraard ging Team Trump daar niet mee akkoord.

De president staat er om bekend lange speeches te houden tijdens conventies en de perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, had dan ook geen goed woord over voor het verzoek van 'Sleepy Joe'. "De leider van de vrije wereld kan zich geen pauze veroorloven, Joe!", zo sprak zij snerend.

Biden staat er nogal om bekend op willekeurige momenten wartaal uit te slaan:


Het wordt spannend voor Biden (Bron: YouTube)

Biden weigerde daarop om geen controle uit te laten voeren op het dragen van een klein in-ear koptelefoontje. Bij eerdere optredens leek het erop dat Biden een minuscuul apparaatje in zijn oor droeg, het vermoeden rees dat hij vanuit de coulissen ondersteund werd tijdens zijn voordrachten en interviews.

Ook weigerde de voormalig vice-president onder Barack Hussein Obama een dopingstest te ondergaan. Team Trump vermoedt dat Biden regelmatig een stimulerend middel ingespoten krijgt, aaangezien Biden gedurende zijn verkiezingscampagne grote verschillen liet zien in scherpte tijdens debatten.

"Mijn punt is dat als je terugkijkt en sommige van de vele debatten bekijkt, hij zo slecht was. Hij was zelfs onsamenhangend. En tegen Bernie was hij dat wel”, zei Trump eerder in een interview. “Hij was niet goed, hij was normaal. En ik begrijp niet hoe dat kan. Iemand vertelde me dat hij medicatie genomen moest hebben. Ik weet niet of dat klopt of niet, maar ik verlang een dopingtest. Ook voor mij. Ik neem elke dag een aspirine.”

Het debat op maandagnacht is het eerste in een serie van drie. De onderwerpen variëren van de coronapandemie, via het Hooggerechtshof, naar de raciale onrusten in de Verenigde Staten. De overige twee debatten zullen gehouden worden op 15 en 22 oktober.