Verstappen erg blij met tweede plaats

Max Verstappen kijkt met tevredenheid terug op de Grand Prix van Rusland. De Red Bull-coureur zakte vanaf de tweede startplek even terug naar plek drie maar dankzij een straf voor Lewis Hamilton lag de weg de naar de tweede plaats open.

"Het was erg interessant in de eerste bochten. Ik had erg weinig grip aan de binnenkant van bocht twee, dus dat kostte ons wat tijd. Ik moest door de piepschuim chicane op de uitloopstrook en gelukkig kwam ik daar zonder problemen doorheen", zo blikte de nummer drie in de WK-tussenstand terug op het begin van de wedstrijd, lezen we op Verstappen.nl.

"Na de herstart waren we wat te langzaam op de medium banden. Ik had teveel overstuur bij het ingaan van de bochten, dus ik kon niet echt aansluiten of aanvallen. Bij de pitstop hebben we de voorvleugel aangepast en toen we eenmaal naar de harde banden wisselden, waren we competitiever. Het was een beetje eenzaam, maar op het einde zag ik dat ik wat inliep op Bottas en probeerde ik voor de snelste raceronde te gaan. Dit lukte echter niet omdat mijn banden op waren. We kunnen uiteindelijk tevreden zijn dat we de beide Mercedessen weer hebben gesplitst en binnen acht seconden van de leider zijn gefinisht, op een circuit waarvan we weten dat we niet echt competitief zijn. Het was dus een prima race", aldus de Red Bull-coureur.

"De Mercedessen zijn sneller, dus ze zullen je toch wel inhalen. Dit circuit staat bekend als een Mercedes-circuit. Ze zijn hier altijd dominant geweest. Ik probeerde mijn eigen race te rijden. Ik denk dat we het goed hebben gemanaged en we hebben als team alles goed gedaan. We hebben het resultaat gemaximaliseerd, dus ik ben erg blij met de tweede plaats. Na twee uitvalbeurten is het mooi om zo terug te komen en waardevolle punten te pakken", zo vertelde Verstappen vol tevredenheid na de race.

De Nederlander blikte ook alvast vooruit naar de rest van het seizoen. "Normaal gesproken moeten we om het podium mee kunnen doen, zoals we het hele jaar al hebben gedaan, dus dat gaan we ook het rest van het jaar proberen te doen."