Verstappen: "Was goed om Albon voor het eerst op het podium te zien"

Na het spektal van de Grand Prix van Toscane op de baan van Mugello is het komend weekend tijd voor de Grote Prijs van Rusland. Voor Max Verstappen liep de race in Italië uit op een deceptie. De Red Bull-coureur is blij dat hij weer mag racen.

"Ik denk dat het voor iedereen in het Red Bull team goed was om een weekend vrij te hebben, maar ik kijk ernaar uit om weer te gaan racen, vooral omdat ik in Mugello geen raceronde heb afgelegd. Het is natuurlijk niet fijn om een raceweekend zo af te sluiten, vooral omdat ik denk dat we een goede kans hadden op meer dan gewoon het podium, maar dat moeten we achter ons laten", zo vertelt de Nederlander op Verstappen.nl.

"We hebben de problemen natuurlijk als team besproken en iedereen werkt in dezelfde richting en probeert te strijden voor elke kans in elke race die we krijgen. Ik denk dat we op Mugello enkele positieve stappen met de auto gemaakt hebben en het was natuurlijk goed om Alex (Albon, red.) voor het eerst op het podium te zien. We zullen blijven vechten voor overwinningen en podiums", zo vervolgt Verstappen.

Het circuit over het olympisch park van Sochi is niet ideaal voor Red Bull zo vertelt Verstappen. "Het zal niet makkelijk worden in Sochi en het is geen favoriet circuit van ons, met de lange rechte stukken. De concurrentie achter ons zal dichtbij zitten. De baan is best uniek, want de meeste bochten zijn 90 graden, wat we niet vaak zien. We moeten dus ervoor zorgen dat de afstelling precies klopt, vooral voor sommige langzame bochten om het uitgaan te optimaliseren op weg naar de rechte stukken. Het is niet de gemakkelijkste baan om op in te halen, maar hopelijk hoef ik dit weekend niet veel inhaalacties te maken en kunnen we een goed resultaat scoren."