Verstappen erg tevreden met derde startplek

Voor Max Verstappen ziet het raceweekend op het circuit van Mugello er een stuk positiever uit dan dat van vorige week in Monza. Daar konden de Red Bull-bolides geen vuist maken maar in Toscane komt de wagen van Verstappen veel beter uit de verf. De Nederlander is erg tevreden met de vandaag veroverde derde startplaats.

"Ik had niet verwacht om voor pole te vechten, maar over het algemeen ziet het er tot nu toe veelbelovend uit dit weekend. We zijn sterk teruggekomen na Monza, waar we het lastig hadden. We kunnen erg tevreden zijn met de derde plek in de kwalificatie", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De weersomstandigheden speelden een belangrijke rol op het Italiaanse circuit. "De wind trok wat aan in Q3. Mijn eerste run was niet geweldig. Ik zat ook iets te ver van de gene voor mij, waardoor ik niet echt een slipstream had. Mijn tweede run was beter, maar ik denk dat de baan niet hetzelfde was vanwege de wind. Het is wat het is, want het is sowieso erg lastig met deze auto’s in de wind. Je voelt dat je langzamer gaat op het rechte stuk en bij het uitkomen van bepaalde bochten voel je dat de auto wat meer uitbreekt. Uiteindelijk heb ik mijn tijd nog wel iets kunnen verbeteren, maar ik had er dichterbij kunnen staan. Het is een beetje jammer, maar het had mij uiteindelijk geen positie opgeleverd."

Verstappen is zeer te spreken over het circuit van Mugello. "De baan is in ieder geval geweldig om op te rijden. In de kwalificatie was het echt heel speciaal. Morgen moeten we een goede start hebben en daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren."